Održana 22. sjednica Predsjedništva HDZ-a 1990

„HDZ 1990 je samostalna parlamentarna stranka na svim razinama, koja je na Općim izborima 2014. godine napravila iskorak  u odnosu na sve dosadašnje rezultate ove stranke“, zaključak je analize rezultata Općih izbora 2014. godine, o kojima se raspravljalo na sjednici Predsjedništva HDZ-a 1990 održanoj u Sarajevu.

HDZ 1990 je, 27. listopada 2014. godine, održao 22. sjdnicu Predsjedništva u Sarajevu, na kojoj su analizirani rezultati Općih izbora, održanih 12. listopada 2014. godine.

Prilikom sjednice Predsjedništva HDZ-a 1990, decidno su iznesene analize izbornih rezultata za sve razine iz svih prostora naše zemlje i opći zaključak je kako je HDZ 1990 napravio vrlo dobar rezultat, koji predstavlja iskorak na sve dosadašnje rezultate stranke.

” Ostvarili smo nekoliko stvari, pojačali rezultat, profilirali nove ljude, dobili europski pečat, po općoj ocjeni imali najbolji slogan i vizualni identitet, ali i vodili jednu pozitivnu kampanju koja je, nažalost, napadnuta u nekim točkama u BiH, ali mi smo to podnijeli dostojanstveno i nismo uzvraćali. Danas možemo reći da su svi naši ciljevi, što se tiče stranke ostvareni”, kazao je predsjednik HDZ-a 1990 Martin Raguž, koji je naglasio kako je činjenica od 80 000 nevažećih glasova, kao i brojne nepravilnosti tijekom izbornog procesa, ozbiljno narušavaju demokratsko ozračje u Bosni i Hercegovini.

“Treba ispitati sve okolnosti od mjerodavnih tijela, a naknadno u Parlamentu i u suradnji sa odgovarajućim institucijama uraditi sve da sledeći izbori budu regularni, da imamo kamere, providne kutije, potpuno transparentno prebrojavanje. Inače će izbori izgubiti smisao i postati će ono što vidimo sada, da se svake četiri godine imaju moć oni koji nemaju rezultat, a zadržavaju postojeće stanje. Rezultati izbora nisu na razini potreba za promjene u ovoj zemlji”, zaključio je Raguž.

Predsjedništvo HDZ-a 1990 izrazilo je zahvalnost prema svim glasačima, volonterima, članovima HDZ-a 1990, koji su dali doprinos da rezultat bude na ovakvoj razini.

„Poštivat ćemo svaki glas i s punom odgovornošću se odnositi prema povjerenju koje smo dobili“, zaključio je glavni tajnik HDZ-a 1990, gospodin Ilija Cvitanović.

Author Info

Vinko Hdz1990

Nema komentara

Pošalji komentar