Održana 24. sjednica Predsjedništva HDZ 1990

22. prosinac 2014., MOSTAR – HDZ 1990 je održao 24. redovitu sjednicu Predsjedništva, na kojoj je analizirana ukupna politička situacija, te na kojoj se raspravljalo o konstituiranju zakonodavne vlasti na svim razinama.

Predsjednici županijiskih odbora su podnijeli izvješće Predsjedništvu stranke o tijeku formiranja zakonodavnih tijela svih razina, te upoznali Predsjedništvo o stanju na terenu.

Predjesdništvo HDZ-a 1990 je konstatiralo je kako slučaj političke korupcije i rata specijalnim metodama, koji se u kontinuitetu vodi protiv ove stranke, ne može dovestii u pitanje temeljnu ideju HDZ-a 1990.

 „HDZ 1990 je povijesna ideja koja je snažnija od svih individualnih interesa. Ona je prepoznata i prihvaćena“, zaključak je Predsjedništva stranke. Dokaz tomu je kontinuitet dosljednosti, koji je manifestirtan u krucijalnim trenucima; od odnosa prema Travanjskom paketu 2006., preko neprihvaćanja sudjelovanja u nelegitimnim vladama 2010. godine, pa sve do danas, od strane HDZ-a 1990 u svojstvu zaštite nacionalnih i državotvornih interesa.

„HDZ 1990,  kao hrvatska stranka, bosanskohercegovačke odgovornosti, europskog profila nastavlja svoj put borbe za europsku, pravednu i ravnopravnu Bosnu i Hercegovinu“, zaključak je Predsjedništva HDZ-a 1990, kojim je zakazana sjednica Središnjeg odbora HDZ-a 1990, kako bi se najviše stranačko tijelo između dva sabora očitovalo o ukupnoj političkom i programskom profilu, kao i o implementiranju odluka donesenim na posljednjoj sjednici ovoga tijela.

Nakon sjednice Predsjedništva upriličen je domjenak, na kojem je predsjednik HDZ-a 1990 povodom Božića i uputio čestitku katoličkom puku, te sretnu nadolateću 2015. godinu narodima i građanima naše zemlje.

domjenak

Author Info

Vinko Hdz1990

Nema komentara

Pošalji komentar