Održana 25. sjednica Predsjedništva HDZ-a 1990

Predsjedništvo HDZ-a 1990 je jučer, 22. travnja, održalo 25. sjednicu u Travniku.

Predsjedništvo je zauzelo stavove o djelovanju HDZ-a 1990 kroz zakonodavna tijela svih razina, dinamici procesa integriranja HNS-a (HSS-NHI) u HDZ 1990, problematici braniteljske populacije, unutarstranačkim izborima i daljnim koracima profilacije HDZ-a 1990 kao stranke nacionalne i državotvorne odgovornosti sa duboko utkanom dimenzijom europskoga pečata.

Predsjednik HDZ-a 1990, Martin Raguž, kazao je kako neformiranje vlada u tri županije, više od šest mjesci nakon Općih izbora u BiH, pokazuje da među političkim strankama koje su za taj posao preuzele odgvornost nema dovoljno iskrenosti, povjerenja, niti konsenzusa oko najbitnijih pitanja.

”Trebaju položiti račun i javno objaviti imaju li većinu ili ne, a to još nisu uradili”, kazao je Raguž, rekavši kako HDZ 1990 djeluje na svim razinama kao oporba i unatoč pozivima na pregovore neće biti dijelom parlamentarnih većina i vlada.

”Nećemo biti rezervni igrač da nas netko po potrebi, ad hoc koristi za vlastitu nespobnost. Ili smo unutra u cijelosti na principima europskih vrijednosti i dijaloga, ili smo opozicija. Ne zato što to želimo biti, nego zato što drukčiji priustup nema ozbiljnu perspektivu”, kazao je Raguž.

Proces integriranja HNS-a u HDZ 1990  je ocijenjen zadovoljavajućom ocjenom uz elaboraciju kako je ovaj proces u najvećoj mjeri dovršen, a potpuna implementacija ovoga sporazuma očekuje se u skorije vrijeme, nakon čega će biti upriličen Izvjestiteljski sabor HDZ-a 1990.

Sa posebnim akcentom, na sjednici Predsjedništva HDZ-a 1990 se govorilo o problemima sa kojima se suočava braniteljska populacija. Donesen je niz zaključaka i zahtjeva koje će HDZ 1990 uputiti na adresu nadležnih institucija i na kojim će ustrajati, sa ciljem vraćanja prava, dostojanstva i digniteta braniteljima i stradalnicima domovinskoga rata.

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar