Održana Izborna skupština OO Ljubuški HDZ 1990

Općinski odbor Ljubuški HDZ 1990 je 09.05., u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom, održao  Izbornu skupštinu kojoj je, od pozvanih 76, nazočilo 60 izaslanika, kao i  brojni gosti.

Predsjednik HDZ 1990, Martin Raguž, apostrofirao je značaj ljubuške organizacije za HDZ 1990 te zaželio mnogo sreće u radu budućem sazivu OO Ljubuški. „Hrabrost, odlučnost i vjera kako se ovdje može, mora i hoće živjeti bolje i ostajati je vizija HDZ-a 1990“, kazao je predsjednik stranke, čestitavši Dan Europe.

Borka Herceg Lukenda, predsjednica Povjerenstva za pripremu Izborne skupštine,  je u uvodnom pozdravu podsjetila da su ovo treći unutarstranački izbori u ljubuškoj „Devedesetci“ i poseban pozdrav uputila utemeljiteljima stranke u Ljubuškom.

U svom izvješću naglasila je „da će novoizabrani Općinski odbor HDZ 1990 biti lider u okupljanju oporbe i svih zdravih snaga koje se ne žele miriti sa postojećim stanjem  u Ljubuškom,  te se pripremiti za  zajednički  nastup na lokalnim izborima 2016. godine kako bi se konačno prekinula agonija u kojoj se nalazi općina Ljubuški“.

Kao gost izaslanike je pozdravio i predsjednik Hrvatskog pravaškog bloka Željko Koroman naglasivši kako je Ljubuški bogomdan kraj sa svim potencijalima i prednostima  te se osvrnuo na mandat 2000.-2004. u kojem je djelovao kao vijećnik u OV Ljubuški kada se sa puno manje novaca mnogo više radilo.

Posebno je bio dojmljiv govor prof. Ante Paponje o stanju u kojem se nalazi hrvatski narod u Bosni i Hercegovini i razlozima za tu apatiju. Poslao je motivirajuće poruke da je u Ljubuškom moguće i nužno napraviti promjene.

Izbornu skupštinu organiziralo je Povjerenstvo imenovano od strane glavnog tajnika HDZ 1990 Ilije Cvitanovića koje je vodila Borka Herceg Lukenda. Povjerenstvo je u suradnji sa predsjednicima Područnih odbora HDZ 1990 utvrdilo ključ i broj izaslanika za Izbornu skupštinu. Članovi novog Općinskog odbora HDZ 1990 Ljubuški , izabrani na Izbornoj skupštini su: Borka Herceg Lukenda,Radoslav Radišić, Mihovil Boras, Milenko Jelčić,  Ante Pavlović Tonćo, Željko Dragićević Šajka, Dobroslav Bukmir, Mirela Čuvalo, Mara Ćavar, Ante Šunjić, Tomo Grbavac, Ivica Bošnjak, Drago Šimić, Zdravko Herceg i Tomo Grbavac.

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar