Održana online konferencija Europske pučke stranke

Antonija Banožić:”Izmjena Izbornog zakona je ključno političko pitanje za BiH”

 

Jučer je održana online konferencija u organizaciji Europske pučke stranke. Na konferenciji je u ime HDZ 1990 sudjelovala  Antonija Banožić uz Olivera Varhelyia (komesara za susjedstvo i proširenje u EU komisiji), Dragana Čovića, Bakira Izedbegovića, Branislava Borenovića, Željanu Zovko. Moderator konferencije je bio Andrey Kovathev. 

 

Sudionici su razgovarali o trenutnom stanju u Bosni i Hercegovini po pitanju pandemije korona virusa. 

“Najpogođeniji je zdravstveni sektor koji se trenutno uspijeva izboriti sa virusom samo zahvaljujući požrtvovanosti i hrabrosti naših zdravstvenih djelatnika ali je s druge strane pred slomom zbog nedostajućih financijsko-materijalnih resursa. Vladajuće stranke jednostavno ne čine dovoljno da pomognu posrnulo gospodarstvo, konzekventno zaustavne odlazak mladih i bilo što pokrenu vezano za borbu protiv korupcije. Klijentelizam, nepotizam i opća nekompetentnost državnih službi predstavljaju poražavajuće činjenično stanje sa kojim smo prisiljeni živjeti.

Pandemija koronavirusa pokazala je svu ranjivost svih nas, možda u najgorem obliku u Europi. To nas poziva na još veću solidarnost i zbližavanje te u tom kontekstu naglašavam važnost ubrzanog pristupanja EU. Najnerazvijenije ekonomije kao što je naša su najteže pogođene i najteže će se oporavljati od posljedica pandemije, a bez značajne i iskrene potpore Europske Unije taj proces oporavka gospodarstva Bosne i Hercegovine će trajati godinama.”

izjavila je Banožić. 

O položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini te ulaska BiH u Europsku uniju stav Hrvatske demokratske zajednice 1990 je jasan i bez odstupanja. “Posebno želim naglasiti da je Bosna i Hercegovina sastavljena od tri konstitutivna naroda i svih ostalih građana. Nažalost zbog derogiranja Ustava, jedan narod nije u istom položaju sa ostala dva naroda, a to je hrvatski narod.

Smatram da je ključno političko pitanje za Bosnu i Hercegovinu promjena Izbornog zakona  kojom će se osigurati minimum ravnopravnosti svih naroda i građana te legitimno predstavljanje.” zaključila je Antonija Banožić.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar