Održana sjednica Županijskoga odbora HDZ-a 1990 Zapadno-hercegovačke županije

Na redovitoj sjednici održanoj 18.siječnja u Grudama Županijski odbor HDZ-a 1990 Zapadno-hercegovačke županije razmatrao je aktualnu političku situaciju i pripreme za ovogodišnje opće izbore.

U pogledu izmjena Izbornoga zakona BiH Odbor je stajališta da su, osim političkih, nužne i njegove tehničke izmjene u vidu skeniranja glasačkih listića i kamera na izbornim mjestima, što bi omogućilo da aktivan izborni birački proces završi u 19 sati i što bi onemogućilo izborne malverzacije od strane članova biračkih odbora. Kako se navodi, to se pokazalo kao nužnost jer nakon svakog izbornoga ciklusa imamo niz nepravilnosti, što prijavljenih i evidentiranih, što onih koji ostanu nezabilježene jer ih je teško formalno dokazati. U duhu razvoja demokracije i izbjegavanja mogućih prijevara u Odboru drže da je te izmjene Izbornoga zakona nužno usvojiti i da niti jedan politički subjekt nema razloga to onemogućavati i prolongirati.

Županijski odbor HDZ-a 1990 Zapadnohercegovačke županije raspravljao je i o stanju u KBC-u Mostar, dugovima koji se gomilaju i najavama o mogućem ukidanju usluga ili otpuštanju uposlenih.

“Ne ulazeći u način zapošljavanja u KBC-u Mostar, ali u situaciji u kojoj sve veći broj Hrvata napušta BiH, ne samo stručnog medicinskoga kadra, već ljudi svih profila obrazovanja smatramo potrebnim učiniti sve napore da se očuvaju postojeća radna mjesta, kako u zdravstvu, tako i u ostalim djelatnostima, ali i da se poveća razina usluga građanima, a ne smanjuje u cilju saniranja dugova.

Posebno zabrinjava činjenica da županije-osnivači KBC-a Mostar ne ispunjavaju obveze, a gotovo svi ministri zdravstva u hrvatskim županijama, pa i ravnatelji županijskih zavoda zdravstvenog osiguranja, kao i federalni ministar zdravstva dolaze iz reda HDZ-a BiH što znači da se ne može govoriti o manjku političke volje drugih stranaka, političkim i kadrovskim preprekama ili opstruiranju u izvršenju obveza”- navode iz ŽO HDZ-a 1990 ZHŽ uz opasku da doživljavamo demografsku katastrofu koju se niti ne pokušava spriječiti.

S ciljem što bolje pripreme za izbore Županijski odbor HDZ-a 1990 Zapadno-hercegovačke županije donio je odluku o formiranju izbornih stožera u županiji. Nadalje, reizborni proces u onim općinskim organizacijama u kojima nije obavljen je u tijeku, te će se uskoro održati Izborna skupština Općinske organizacije HDZ 1990 Široki Brijeg.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar