Održana treća sjednica Koalicijskoga vijeća Hrvatsko zajedništvo

Treća sjednica Koalicijskoga vijeća Hrvatsko zajedništvo održana je danas u prostorijama HDZ-a 1990, a na dnevnom redu našle su se sljedeće točke: Prijedlog poslovnika o radu, verifikacija Izbornoga programa te predizborne aktivnosti.

Poslovnikom o radu definiran je sastav Koalicijskoga vijeća, način rada, sazivanje sjednica i donošenja odluka kao i djelokrug njegovih poslova. Verificiran je Izborni program koji se sastoji od deset točaka, a glavni naglasak je na borbi za opstanak, što podrazumijeva pobjedu zla zvanoga korupcija, europeizaciju Daytona, razradu gospodarskih smjernica, zaštitu ljudskoga života od začeća do prirodne smrti, reformu Ustava i Izbornoga zakona, rješavanje socijalne politike, reformu školstva i obrazovanja, rješavanje problema braniteljske populacije i skrb o institucijama od nacionalnoga značenja.

Utemeljen je Izborni stožer za listopadske izbore na čijem se čelu nalazi voditelj Koalicije i predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović, inače nositelj liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, dok su njegovi zamjenici Diana Zelenika, kandidatkinja za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH, predsjednik Hrvatskog savezaHKDU-HRAST Pero Barbarić – Pepi i predsjednik HSP-a BiH Nikola Raguž. Za glasnogovornika i voditelja Odjela za informiranje, promidžbu i javne nastupe imenovan je Zdravko Nikić, za voditelja Odjela za strategiju i izbornu analitiku Martin Raguž, te za tajnika Stožera glavni tajnik HDZ-a 1990. Ivica Gašpar.

                                                                                              Informativno-promidžbeni ured

 

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar