Pero Nikić: Matematika nije rješenje za probleme u FBiH

HDZ 1990 nije dobio službene pozive niti je imao sastanke vezane za pregovore o ulasku u vlast na federalnoj razini umjesto Demokratske fronte, rekao je za Faktor.ba Pero Nikić, glasnogovornik ove stranke.

Sva naša najviša stranačka tijela, krenuvši od Središnjeg odbora i Predsjedništva stranke, su se jasno opredijelila da smo mi opozicija i tu odluku poštujemo. Bez tih tijela nemamo mogućnost da donesemo bilo kakvu odluku o našem prestanku djelovanja u opoziciji i ulasku u vlast. U ovom trenutku ne želimo špekulirati na tu temu, ali smatramo da, ukoliko bi i postojala mogućnost da uđemo u vlast, to će biti isključivo kroz jedan sasvim novi pristup i program, a nikako kroz matematičku podjelu fotelja koja je trenutno aktuelna u Federaciji – rekao je Nikić.

Kada je u pitanju pristup o kojem govorim to bi, što se nas tiče, značilo jedan širi koncenzus, ne samo političkih stranaka, nego i svih drugih struktura društva, jer u ovom trenutku jedna prosta većina u Federaciji može samo stvarati dodatne nestabilnosti kao što je sada slučaj sa ovim saazivom Vlade koji nije trajao ni punih sto dana – rekao je Nikić.

(Faktor.ba)

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar