Pero Nikić: Otvorimo novu stranicu povijesti

Glasnogovornik HDZ-a 1990, Pero Nikić, gostujući u programu uživo „Običnoga Radija“, povodom presude Međunarodnog suda pravde u Hagu, u slučaju međusobnih tužbi Republike Hrvatske i Srbije, je kazao kako je vrijeme za novu dimenziju bilateralnih odnosa između dvije države i stvaranja bolje i sretnije budućnosti za region.

„Ovu presudu ne možemo promatrati kroz prizmu crno-bijelog svijeta. Iako je tužba za genocid odbačena, ova presuda je utvrdila agresiju na Republiku Hrvatsku i počinjene ratne zločine nad Hrvatima, što, djelomično, može predstavljati pravnu satisfakciju“, kazao je Nikić.

„Slike razorenog grada Vukovara, kao i drugih stradalih mjesta, svjedoče nam o najstrašnijem urbicidu, etnocidu, egzodusu u modernoj europskoj povijesti, no ipak, treba poštivati odluku haškog suda“, rekao je Nikić, dodavši kako će vrijeme pokazati je li „pravo“ bilo u pravu.

„Pred nama stoji izazov otvaranja nove stranice povijesti, gradnje dobrosusjedskih odnosa, sa velikim respektom prema SVIM žrtvama u vjeri kako se krvava povijest više nikada neće ponoviti“, zaključio je Nikić

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar