Pero Nikić za FTV: Pravo i matematika nemaju veze

Pero Nikić, glasnogovornik HDZ-a 1990 komentirao je protekli popis stanovništva u Bosni i Hercegovini za večerašnje izdanje dijaloške emisije „Pošteno“ u produkciji FTV-a.

Nikić je istaknuo kako je popis stanovništva u svakom slučaju pozitivan. „U našoj zemlji su se, tijekom ratnih, ali i poratnih godina sve do danas, dogodile velike demografske promjene i kretanja stanovništva“, kazao je Nikić te dodao kako je popis itekako poželjan kako bi na osnovu dobivenih podataka mogli kreirati cjelokupnu političku, državnu, gospodarsku, socijalnu i svaku drugu strategiju.

Glasnogovornik HDZ-a 1990 je ukazao i na slabosti koje su obilježile ovaj popis i koje dovode u pitanje mjerodavnost dobivenih pokazatelja. „Popisom se mnogo manipuliralo u političke i nacionalne svrhe, te su tako vođene brojne kampanje kako bi se stvorila što nadmoćnija brojčana slika pojedinih naroda“, ocjenio je Nikić naglasivši kako pravo jednoga naroda, kao i svakoga čovjeka se ne smije mjeriti brojem stanovnika zajednice kojoj on pripada.

Stoga je, smatra Nikić, nezrelo bilo napuhavati brojke jer nam takav pristup dovodi u pitanje realnost popisa.

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar