Pitanja zastupnika HDZ-a 1990 na današnjoj sjednici Skupštine HNŽ

Na  današnjoj sjednici Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije zastupnici HDZ-a 1990, gđa. Marija Bešker i gosp. Ivan Odak su postavili sljedeća zastupnička pitanja:

  1. Predlažem Vladi HNŽ-a da u korespodenciji sa višim razinama vlasti (Vlada FBiH) utvrdi dokle se stiglo sa nabavom cjepiva za Bosnu i Hercegovinu?                                                                                                                      Očekujem od Vlade proaktivniju ulogu u rješavanju, u ovom trenutku najtežeg i najizazovnijeg problema u BiH. Vjerujem da smo svi svjesni opasnosti od virusa u kojoj se nalazimo. Stoga, predlažem Vladi da u što kraćem roku iscrpi razgovore sa višim razinama vlasti, te ako isti nemaju plan i viziju kako osigurati cijepljenje i imunizaciju građana BiH da Vlada HNŽ-a sama krene u nabavu i cijepljenje žitelja Hercegovačko-neretvanske županije.

 

  1. Svjesni surovosti društva u kojem živimo, naročito mi u BiH u našem okruženju žive mnogi naši sugrađani sa posebnim potrebama za koje se bojim da ih nikada nismo prepoznali ili jesmo u vrlo maloj mjeri, omogućili im integraciju u društvo, omogućili im jednak status u odnosu na one koji su potpuno zdravi i nemaju invaliditete. Bojim se da su osobe sa invaliditetom u potpunosti zapostavljene i žive na marginama društva.                    Stoga, danas sa ove skupštinske govornice tražim od Vlade informaciju o zastupljenosti u radnim mjestima, u organima Uprave HNŽ-a osoba sa invaliditetom, strah me da je Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji, osposobljavanju i zapošljavanju osoba sa invaliditetom samo mrtvo slovo na papiru. Uz traženje od Vlade da dostavi popis uposlenih osoba sa invaliditetom predlažem nam svima, a naročito vama najodgovornijima, ako smo već propustili toliko godina, da danas podvučemo crtu te da osobe sa invaliditetom budu prioritet jer to su naša djeca, naši roditelji, naše obitelji, naši sugrađani i naši prijatelji.

 

  1. Premijeru, gospodine Nevenko Hercegu zamolio bih Vas da mi odgovorite kada će nakon punih 12 godina Zakon o šumama HNŽ-a konačno ugledati svijetlo dana?                                                                                          Nakon niza upita i Inicijative za održavanje tematske sjednice o stanju u šumama HNŽ-a, naše zastupničko pitanje na posljednjoj sjednici Skupštine koja je održana 26.01.2021., upućeno ministru gosp. Donku Joviću dobili smo odgovor iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da je to isto Ministarstvo pripremilo Prijedlog Zakona o šumama HNŽ-a i uz akt br; 11-06-22-154-1/21 proslijedilo ga Vladi HNŽ-a u daljnju proceduru.

 

  1. Zašto se ne objavljuju Službene novine u elektronskom obliku?                                                                                    Mislim da to rade sve općine i druge županije.

 

 

                                                                                                                                        HDZ 1990

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar