Poruka iz Glamoča: Politika se mora vratiti običnom čovjeku!

Izaslanstvo HDZ-a 1990 predvođeno predsjednikom stranke Martinom Ragužem nalazi se u cjelodnevnom posjetu HBŽ-u.

Nakon polaganja vijenaca na spomen obilježju u Glamoču, uslijedila je tribina na kojoj su predstavljeni program i kandidati HDZ-a 1990. U dupke ispunjenoj konferencijskoj dvorani hotela Split, mnogobrojni žitelji Glamoča imali su priliku čuti program HDZ-a 1990 i razgovarati sa kandidatima.

Nazočnima  se obratio dr. Nediljko Rimac, nositelj liste za Županijsku skupštinu HBŽ-a koji je ukazao na lošu gospodarsku, financijsku kao i svaku drugu situaciju u županiji. „Kada sam preuzeo poziciju premijera županije, dug je iznosio 28 miliona KM. Predanim, poštenim i transparentnim radom sam vratio županiju iz financijskog deficita“, kazao je dr. Rimac naglasivši kako je, bez ikakvih valjanih razloga, njegova vlada smijenjena, a HDZ BiH, neprincipijelno koalirajući sa strankama platforme, izglasao novu vladu koja je opet županiju uvukla u nova dugovanja.

glamoc

Nazočnima je se obratio i Boro Krišto, nositelj liste za Parlament Federacije BiH, kazavši: “Politiku smatram poštenim i časnim zanimanjem, ali smatram da ovo što gledamo u Bosni i Hercegovini nije politika, niti su oni koji vode ovu državu političari u pravom smislu riječi. Razlog i motiv mog uključivanja u politiku je želja i htijenje da se stvari konačno pokrenu sa ‘mrtve točke’ jer je očigledno da Bosna i Hercegovina kao i njeni građani mogu i zaslužuju bolje. Ne smatram da moj doprinos može biti  ogroman, ali sam uvjeren da može biti dovoljan kako bi građani BiH živjeli bar koliko-toliko bolje nego sada žive”.

“Istina je, dakle, da opći sud i ocjena o načinu političkog djelovanja u BiH jeste da su se političari na izvjestan način “odnarodili”, odnosno da  politika nije u funkciji rješavanja najvažnijih pitanja za običnog čovjeka, građanina ove zemlje. Po meni, ta vrsta ozdravljenja treba krenuti od povratka običnom čovjeku, shvaćanja težine stanja u kojem se čovjek nalazi u ovoj zemlji, pogotovo zarobljenost ovakvom unutarnjom strukturom i političkim odnosima”, poručio je Martin Raguž.

Nakon predstavljanja programa, uslijedila su pitanja građana Glamoča, koja se ponajprije odnose na loš položaj Glamoča u županiji a koja su iz oblasti školstva, zdravstva kao i drugih životnih pitanja.

Dužnosnici HDZ-a 1990 izrazili su suosjećanje zbog poteškoća s kojima se susreću žitelji Glamoča, te su obećali kako će HDZ 1990 poduzeti potrebne aktivnosti kako bi se riješili dotični problemi.

Author Info

Vinko Hdz1990

Nema komentara

Pošalji komentar