POZDRAVLJAMO KOMPROMIS GLEDE IZMJENA ZAKONA O KAZNENOM POSTUPKU

Koalicija Hrvatsko zajedništvo s optimizmom pozdravlja kompromis koji je postignut između dvije najjače političke stranke u BiH (SDA i HDZ-a BiH) u svezi s izmjenama Zakona o kaznenom postupku čime bi se provele odluke Ustavnoga suda i zadovoljila očekivanja međunarodne zajednice koja ih je oštro prozivala zbog toga.

Usvajanjem ovih izmjena, smatra Koalicije Hrvatsko zajedništvo, konačno bi se prešlo s deklarativne borbe protiv korupcije i kriminala na stvarnu borbu, a vremenom stekli i uvjeti za usvajanje zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine.

Još jednom podsjećamo javnost kako je BiH po korumpiranosti u samome vrhu onih zemalja koje su podložne ovome zlu i koje nisu donijele adekvatne zakone u borbi protiv njega. Izražavamo nadu (premda će se ove izmjene Zakona, ako opet nešto ne iskrsne, usvojiti na samom kraju mandata ove garniture vlasti) kako će konačno i u BiH zavladati red i zakon i kako će se kriminalu i korupciji stati ukraj, a samim time osigurati, poglavito mladima, bolja perspektiva, opstanak i ostanak u pravnoj državi Bosni i Hercegovini!

Ako se usvoje ove izmjene, to će biti jedan dobar početak novoj vlasti, koje će nadamo se biti dio, u izgradnji ove zemlje po mjeri čovjeka i u interesu svih naroda i građana koji žive u njoj.

                                                                                              Informativno-promidžbeni ured

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar