Poziv na odgovorno i savjesno postupanje

Najprije bih pozdravio i podržao sve zdrastvene ustanove i djelatnike na aktivnostima koje su poduzeli na prevenciji i zaštiti naših građana od corona virusa, koji je na razini globalne pandemije!  Smatramo,  i slobodni smo predložiti, kao politički subjekt  i od drugih institucija: finacijskih-banaka, poreskih, komunalnih i svih ostalih, koji naplaćuju svoje usluge, da razmisle o mjerama ublaživanja-da stave moratorij, na redovito mjesečno plaćanje računa-kredita i ostalih davanja po usluzi istih, za mjesece trajanja epidemije!

Poznato vam  je, kako su naši građani pod pritiskom, ne samo od zaraze, nego i zbog slabljenja,  a u nekim djelatnostima, potpunog prestanka gospodarskih aktivnosti!  Ne moramo vas upozoravati, koliko je ovo velika   kriza!  Kriza, koja je ugrozila višestruko bogatija gospodarstva i države i njihove građane, nego što je gospodarstvo BiH  i naših građana!  Italija je odavno već uvela mjere ublažavanja i pomoći gospodarstvu  i  poduzetnicima, ali isto tako i moratorij na plaćanje  usluga:komunalnih-poreskih-kreditnih i drugih subjekata!  Španjolska je to uradila odmah  nakon prvih rezultata epidemije, vidimo kako će isto tako postupiti Francuska i Njemačka,  a onda i sve ostale članice Europske Unije.

Sad već, ne samo da vidimo, nego živimo globalne razmjere pandemije corona virusa!  Po prvi put svijet je doslovice stao! Ne vozi se, ne plovi se, ne leti se, ne putuje se, sve je manje prevozničke djelatnosti, koja utječe na gospodarske aktivnosti! Ovom prigodom,  pozivam  sve  odgovorne  spram društva i zajednice u kojem djeluju, nudeći svoje usluge, da dobro razmisle o svemu iznesenom. Na taj način bi uspjeli    u očuvanju  zdravlja, ali i materijalno-socijalne sigurnosti naših građana!

Posebno apeliramo  na vlade svih razina vlasti: od lokalne preko županijske do federalne i državne, da poduzmu  mjere, koje će nesavjesne trgovce, zaustaviti u namjeri da ovo stanje krize iskoriste za osiguranje extra profita!  Točnije, da im stavi zabranu na podizanje cijena: prehrambenih, ali i higijensko-dezinfekcijskih proizvoda, od vremena proglašenja izvanrednog stanja i mjera!

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar