Predsjednik Cvitanović i zastupnik Raguž razgovarali s veleposlanicom Cormack

Na poziv Maureen Cormack , veleposlanice Sjedinjenih Američkih Država u BiH Ilija Cvitanović, predsjednika HDZ-a 1990 i Martin Raguž, zastupnik u Domu naroda BiH posjetili su Veleposlanstvo SAD-a u Sarajevu .

Teme razgovora s veleposlanicom Cormack bile su: provedba presude Ustavnoga suda o legitimnom predstavljanju, izmjene Kaznenog zakona i tehničke izmjene Izbornoga zakona.

Veleposlanica Cormack, predsjednik Cvitanović i zastupnik Raguž složili su se da je nužno provesti presudu Ustavnoga suda o legitimnom predstavljanju, osigurati poštenu provedbu izbora, te da je  kazneno zakonodavstvo ključ funkcioniranja pravne države zbog čega su važne njegove izmjene kako bi bio na razini uređenosti Europske unije i Amerike.

Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990 tom prigodom izrazio je stav o neprihvatljivosti šest principa četiri stranke sa sjedištem u Sarajevu i izrazio bojazan da to ne rješava nego dodatno usložnjava izmjene Izbornoga zakona. Također, još jednom je naglasio i to da HDZ 1990 podržava tehničke izmjene Izbornoga zakona s obzirom kako je i stranka kojoj je na čelu osjetila u više izbornih procesa od lokalnih do općih što znači izborna krađa, tehničkim izmjenama to bi bilo onemogućeno, a biračima bi bili osigurani pošteni izbori.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar