Predsjednik Cvitanović u Madridu održao niz sastanaka na kojima je govorio o stanju u BiH

Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990 tijekom sastanka u Madridu se susreo s novoizabranim predsjedavajućim Međunarodne demokratske unije Stephen Harperom,, 22-im premijerom Kanade.

Tijekom sastanka predsjednik Cvitanović izrazio je čestitke povodom njegovog izbora za predsjedavajućeg Međunarodne demokratske unije, a predsjedavajući Harper uz zahvalu na čestitkama poželio je dobrodošlicu HDZ-u 1990 u obitelj demokratske unije.

Predsjednik Cvitanović susreo se i s Davidom McAllisterom, zamjenikom predsjedavajućeg Europske pučke stranke i Međunarodne demokratske unije , te predsjednikom odbora vanjskih poslova u Europskom parlamentu i gospodinom Bertil Wengerom, međunarodnim tajnikom CDU-a, te je s njima razgovarao o europskom putu BiH i izrazio zabrinutost za trenutno stanje u Bosni i Hercegovini.

“Aktualna vladajuća struktura nije dala odgovor na ključna pitanja vezana za provođenje reformi u BiH i životne probleme građana, a naročito europski put Bosne i Hercegovine”istaknuo je predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović.

 

 

 

 

Danas se predsjednik Cvitanović susreo i sa Alecom Shelbrookeom, članom britanskoga parlamenta i predsjedavajućim međunarodnog odjela konzervativne stranke Velike Britanije. Tijekom razgovora izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom bilateralnom suradnjom između konzervativne stranke Velike Britanije i HDZ 1990, te naglasili da se raduju budućoj suradnji u Međunarodnoj demokratskoj uniji.

 

Tom prigodom predsjednik Cvitanović zahvalio je na potpori koju Konzervativna stranka Velike Britanije  pruža radu Političke akademije HDZ-a 1990, te pozvao gospodina Shelbrookea da posjeti Bosnu i Hercegovinu.

 

 

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar