Predsjedniku HDZ 1990 zabranjeno obraćanje na predizbornom skupu Hrvatske koalicije ( HDZ BiH, HDZ 1990, HSP BiH i HSS Stjepan Radić ) u Gornjem Vakufu – Uskoplju

Danas su se priopćenjem za javnost oglasili iz Općinskoga odbora HDZ 1990 Gornji Vakuf-Uskoplje.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

 

Predsjedniku HDZ 1990 zabranjeno je obraćanje na predizbornom skupu Hrvatske koalicije ( HDZ BiH, HDZ 1990, HSP BiH i HSS Stjepan Radić ) u Gornjem Vakufu – Uskoplju.
Predizborni skup Hrvatske koalicije za načelnika općine Gornji Vakuf – Uskoplje i Hrvatske liste za općinsko vijeće Gornji Vakuf – Uskoplje trebao bi biti održan u ponedjeljak, 19. rujna 2016. u dvorani Doma kulture. Na tom skupu trebao bi se predstaviti kandidat za načelnika općine ( kandidat hrvatske koalicije ) gospodin Dražen Matišić, nositelj Hrvatske liste za općinsko vijeće gospodin Josip Herceg i predstavnici političkih stranaka Hrvatske koalicije.

Kako smo dobili informaciju od predsjednika OO HDZ BiH Gornji Vakuf – Uskoplje, gospodina Dražena Matišića, prema izričitoj direktivi vrha HDZ-a BiH, ne dopušta se obraćanje predsjednika HDZ-a 1990 . Nazočnima će se obratiti samo Dragan Čović, što jasno dokazuje kakav je stav HDZ-a BiH prema zajedničkom nastupu hrvatskih stranaka na izborima i ovaj zajednički koalicijski skup pretvaraju u predizborni skup samo HDZ-a BiH.

Budući da vodstvo HDZ-a BiH ne dopušta ravnopravno nastupanje koalicijskih partnera u kampanji, šalju očitu poruku da im nije bitno hrvatsko zajedništvo u Uskoplju i borba za opstanak našeg naroda, nego isključivo uski stranački interesi.
OO HDZ 1990 Gornji Vakuf – Uskoplje sudjeluje u ovoj koaliciji s ciljem zaustavljanja masovnog iseljavanja Hrvata iz Uskoplja i s vjerom u zajedničku borbu za razvoj i napredak naše općine.
HDZ BiH je u ovu koaliciju ušao očito zbog još jednog pokušaja diskreditiranja i uništavanja HDZ-a 1990 i oporbe. Diskreditiranje koalicijskog partnera jasan je znak straha vodstva HDZ-a BiH da će na predizbornom skupu biti iznesena istina o načinu njihove vladavine od rata pa do danas u Gornjem Vakufu – Uskoplju.
Istina je da se u općini i javnim poduzećima zapošljavaju isključivo osobe sa članskom iskaznicom HDZ-a BiH, pripravnički staž i stipendije se dodjeljuju po istom principu, infrastruktura grada nije obnovljena još od rata.
Pokušaj obmane, zabrana obraćanja vodstva ostalih stranaka sa hrvatskim predznakom, pokazuje stvarnu sliku i pravo lice dosadašnje vlasti, zato još jednom molimo sve one koji žele dobro našem gradu da se ne odazivaju na taj „zajednički“ predizborni skup.

 OO HDZ 1990 Gornji Vakuf – Uskoplje

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar