Predstavljen gospodarski program HDZ-a 1990

Martin Raguž, predsjednički kandidat HDZ-a 1990 je danas u Mostaru izjavio kako su predstojeći listopadski izbori zapravo referendum na kojem će se građani BiH izjašnjavati o tomu kakvu budućnost žele za BiH. Raguž je tijekom predstavljanja gospodarskoga programa HDZ-a 1990 istaknuo kako će birači u listopadu birati između kandidata koji žele napredak BiH te onih koji žele zadržati postojeći ”status quo”.

-Ove izbore doživljavamo kao referendum. Birači danas imaju izbor između kandidata koji žele istinsku, pravednu, funkcionalnu, europsku i zaposlenu BiH te onih koji žele ”status quo”, ostanak u ovom živom blatu, daljnju nezaposlenost, gubljenje radnih mjesta, smanjenje plaća i nastavak iseljevanja, kazao je Raguž, pri tom naglasivši kako je ”vrijeme da potaknemo ljude da prepoznaju kandidate i opcije koji ovaj referendum može pretvoriti u zadovoljstvo za sve”.  HDZ 1990, rekao je, vodi pozitivnu kampanju. Predsjednik HDZ-a 1990 je kazao i kako kandidati ove stranke pokazuju da da su kompetentni ljudi.

-Želimo afirmirati sve ono što ova zemlja ima. Želimo vratiti ljudima vjeru u politiku jer ljudi sada imaju izbor. Birače pozivam da bez bilo kakva straha svojim glasom daju doprinos suštinskoj promjeni odnosa u BiH, jednako kao što smo i mi imali snage oduprijeti se ultimatumu te smo sami odlučili o načinu izlaska na izbore. Ponosni smo što smo osigurali mogućnost izbora unutar hrvatskog političkog bića ali i u cijeloj BiH, izjavio je Raguž.

Istaknuo je i kako je BiH zemlja svih nas te kako je ”vrijeme za postizanje unutarnjeg konsenzusa”. Vrijeme je za temeljni dogovor o BiH. Nemamo iluzija da će ovo biti jednostavno postići. To je proces koji trebamo proći, kazao je Raguž.

konf2

Srećko Boras, kandidat HDZ-a 1990 za Parlament FBiH je govoreći o gospodarskom programu stranke izjavio kako je ovoj zemlji neophodna potpuna promjena gospodarsko-ekonomskog smjera. Država, njene institucije i sve razine vlasti moraju konačno dati vjetar u leđa poduzetnicima i inovatorima, sa posebnim naglaskom na transparentan odnos koji će stvoriti sigurnije poslovno okruženje.

-Napravit ćemo i petogodišnji akcijski plan zaštite od prirodnih nesreća. Nema, pak, povećanja zaposlenih bez investicija, jedinstvenoga tržišta BiH te sigurnosti tog tržišta i sigurnosti uopće. Toga nema bez pristupa EU i NATO-u.

Ukoliko drastično ne promijenimo ekonomsku politiku, ovoj zemlji prijeti ekonomski kolaps koji je matematički dokaziv, naglasio je Robert Hrgić, jedan od autora gospodarskog programa HDZ-a 1990.

Pored gospodarskog programa, medijima su predstavljeni himna i video spot Martina Raguža i HDZ-a 1990.
Gospodarski program – HDZ 1990

Author Info

Vinko Hdz1990

Nema komentara

Pošalji komentar