Predstavnici Koalicije Hrvatsko zajedništvo na iznimnom kulturnom događaju u Čapljini

Predstavnici Koalicije Hrvatsko zajedništvo, kandidati za sve razine vlasti predvođeni predsjednikom Koalicijskog vijeća Martinom Ragužem i nositeljem liste za Parlament Federacije BiH Marinkom Petrićem sinoć su u prelijepom ambijentu u galeriji Hrvatskog kulturnog središta – Založba kralja Tomislava u Čapljini nazočili otvorenju izložbe pod nazivom „Sjećanje na Franju Šimunovića i Kseniju Kantoci“.

Ovu iznimnu izložbu otvorila je Biserka Rauter Planičić, ravnateljica Galerije moderne umjetnosti u Zagrebu i to je već 40. izložba u nizu koju uz ostale kulturne sadržaje na izvanredan način u kontinuitetu organizira Založba kralja Tomislava u Čapljini.

S jedinstvenim kulturnim konceptom duboko uronjenim u biće hrvatskoga čovjeka i ove naše zemlje, osmišljavanjem i promoviranjem vrhunskih kulturnih sadržaja, Založba valorizira ukupnu nacionalnu vertikalu, vrednujući i čuvajući najbolje vrijednosti i stvaratelje vlastitoga naroda i zemlje i istodobno snažno otvara perspektivu, naglašavajući značenje kulturnoga stvaralaštva za ukupnu opstojnost i budućnost hrvatskoga naroda.

Založba kralja Tomislava u Čapljini autentični je koncept afirmacije različitih kulturnih sadržaja, slobodno možemo reći na iznimnoj europskoj razini, a sve zahvaljujući neumornim entuzijastima okupljenim u Založbu, koja na ovoj razini djeluje dugi niz godina usprkos mnogobrojnim preprekama, opstrukcijama i blokadama od onih koji se stalno zaklanjaju iza leđa hrvatskoga naroda.

Koalicija Hrvatsko zajedništvo u svom političkom programu pod nazivom „ZA OPSTANAK“ visoko je pozicionirala značenje kvalitetnih  kulturnih projekata i programa, a posebno kulturnih institucija za razvijanje i očuvanje ukupnoga identiteta hrvatskoga naroda.

Ovim putem ona iz Čapljine poručuje kako će preuzimanjem odgovornosti nakon listopadskih izbora jamčiti i osigurati istinsku potporu radu kulturnih institucija i ostvariti snažno partnerstvo s njima, poštujući njihovu neovisnost i stvaralački integritet. Samo na taj način možemo pobijediti sveprisutnu apatiju i beznađe koje nam nebrigom i bahatošću nude aktualni vlastodršci dugi niz godina.

                                                                                              Informativno-promidžbeni ured

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar