PRIOPĆENJE OO HDZ 1990 LjUBUŠKI – ŠUTI… I TRPI HDZ BIH-

Sukladno odluci OV Ljubuški od 2009. godine sve sjednice Općinskog vijeća Ljubuški prenose  se cjelovito i javno putem valova Radija Ljubuški. Odluka je tada donesena na inicijativu koalicije HDZ 1990 i HSP BIH. Nakon svake sjednice osvrt na istu su davali predsjednici  svih klubova vijećnika zastupljenih u OV Ljubuški.

Na 14. sjednici OV Ljubuški održanoj dana 25. siječnja 2018. godine po prvi put je izostao javni prijenos sjednice pa su slušatelji ostali uskraćeni za izravan i transparentan uvid u rad OV Ljubuški.

Napominjemo kako već pola godine Radio Ljubuški ne uzima izjave predsjednika klubova nakon netom održane  sjednice OV što je već godinama bila dobra  praksa.

Time su oporbeni vijećnici došli u izravnu medijsku blokadu, za razliku od vladajućih koji imaju nekoliko sigurnih termina godišnje u programu Radija Ljubuški.  Zalažemo se da se, u interesu javnosti, u prostoru radijskog programa nađu termini  za predstavnike svih političkih opcija OV Ljubuški, a ne samo za vladajuće.

Normalno je i poželjno da Ljubušaci budu upoznati s radom vijećnika u OV Ljubuški kao što bi bilo poželjno i normalno da se javno može pratiti rad skupštinskih zastupnika u Skupštini ŽZH.

Vođeni  tom idejom zastupnici HDZ 1990, nakon nekoliko inicijativa, uložili su amandman na Proračun ŽZH  za 2018. godinu kako bi se osigurala sredstva za javni prijenos sjednica Skupštine ŽZH . Vladajuća većina odbila je amandman te time uskratila izravan uvid u rad skupštinskih zastupnika.

Je li vladajuća većina u Općini Ljubuški vođena sličnom idejom?

Je li im stalo da birači vide kako se donose odluke?

Žele li biračima uskratiti uvid u svoj rad ili u rad oporbe? Ili oboje?

OO HDZ 1990 Ljubuški

Author Info