Pristup Republike Hrvatske prema BiH je ohrabrujući

Tijekom današnje posjete  Mostaru, 3. travnja,  premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković se sastao sa članovima predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora, gdje je razgovarano o najvažnijim aktualnim temama za hrvatski narod i Bosnu i Hercegovinu.

Predsjednik HDZ-a 1990, Ilija Cvitanović, pozdravio je politiku Republike Hrvatske prema Bosni i Hercegovini i hrvatskom narodu u njoj, koja se očituje vrlo intenzivnim i dinamičnim pristupom pri rješavanju najvažnijih pitanja, što u potpunosti opravdava ulogu jamca Republike Hrvatske pri stvaranju daytonske Bosne i Hercegovine.

„Promjena ustava i izbornog zakona koji bi jamčili ravnopravnost hrvatskog naroda u BiH, europske integracije, zaustavljanje odlaska, demografska i gospodarska opstojnost  hrvatskog naroda u BiH, neki su od najvećih izazova s kojima se Hrvati u Bosni i Hercegovini susreću. Pritom će nam biti ključna pomoć Republike Hrvatske, koja je i današnjim posjetom premijera Plenkovića još jednom izrazila spremnost za takvu ulogu“, kazao je predsjednik HDZ-a 1990 tijekom današnjeg radnog sastanka.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković izrazio je spremnost Republike Hrvatske da nastavi pružati svu potrebnu potporu BiH u procesu eurointegracija. Naglasio je da Hrvatska očekuje hitno donošenje novog izbornog zakona koji će jamčiti ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar