Proširena sjednica Županijskog odbora HDZ 1990 Posavina

17.1.2015. godine održana je proširena sjednica Županijskog odbora HDZ 1990 Posavina, uz nazočnost predsjednika HDZ 1990, dopredsjednika HDZ 1990 i glavnog tajnika.

Na proširenoj sjednici  ŽO Posavina raspravljalo se o procesu formiranja vlasti na pojedinim razinama, članovi kolegija su upoznati sa terenskim radom sanacije šteta od poplava, donesen je zaključak da HDZ 1990 ne može podržavati trenutnu negativnu politiku koja tjera ljude „trbuhom za kruhom“ i raseljava Hrvate širom BiH  te je usvojen prijedlog nastavka konstruktivnog djelovanja HDZ 1990 kroz programe i projekte koji bi trebali osigurati razvoj.

Predsjednik Raguž je iznio pojedinosti sa nedavnog sastanka s ministrima vanjskih poslova SR Njemačke i Velike Britanije te zaključio: „ S obzirom na ozbiljni stav EU prema BiH, ne smijemo i ne možemo propustiti ovu priliku. Novi pristup EU nije samo promjena metodologije nego ozbiljna strategija koja je usmjerena na poboljšanje životnih uvjeta građana BiH i približavanje BiH europskim integracijama“. Novi pristup EU ima potpunu podršku HDZ 1990, to je pristup koji već duži niz godina zagovara HDZ 1990 te ćemo usmjeriti sve svoje aktivnosti prema podržavanju te strategije.

Na sastanku je i dogovorena buduća sjednica Središnjeg odbora HDZ 1990 koja bi trebala bit održana do 10. veljače 2015, na sastanku SO HDZ 1990 trebao bi se usvojiti konkretan plan provedbe unutarstranačkih izbora HDZ 1990 na županijskim i općinskim razinama, te na taj način institucionalno završiti proces profilacije HDZ 1990.

Author Info

Vinko Hdz1990

Nema komentara

Pošalji komentar