Raguž: „Balkan“ je povijest, a Europa budućnost

Tijekom protekle sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, održane 16. lipnja, zapažen istup imao je izaslanik HDZ-a 1990 Martin Raguž.

Na tvrdnju izaslanika Nikole Špirića o nefunkcionalnosti euroatlanskih integracija Bosne i Hercegovine, te dovođenja u pitanje istinske potrebe ovih procesa sa tendencijom postojanja alternative, uslijedila je reakcija izaslanika HDZ-a 1990 Martina Raguža.

Raguž je ukazao na nepostojanje alternative euroatlanskim integracijama, koje su, unatoč pojedinim slabostima, superioran put koji vodi ka stabilnosti i sigurnosti naših prostora.

„Alterntiva euroatlanskom procesu u povratak u balkanski sklop, koji je, kroz svoju turbulentnu povijest bio prostor stalnih ratova i sukoba“, kazao je Raguž, te naglasio kako su upravo Europska unija i NATO savez jamac stabilnosti i sigurnosti, demokratizacije društva, socijalnog i gospodarskog prosperiteta i puta u bolju budućnost Bosne i Hercegovine, kao i regije.

Martin Raguž je političar koji je upravo ovakvim stavovima, dugogodišnjim i dosljednim zalaganjem za euroatlanski put Bosne i Hercegovine, unio novu dimenziju u politički život Bosne i Hercegovine, te stekao ugled na domaćoj i europskoj političkoj sceni.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar