Raguž mostarskim studentima: Vaš potencijal je potreban ovdje

Predsjednik HDZ-a 1990 i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, Martin Raguž, je jučer, 11. svibnja, održao predavanje mostarskim studentima.

Raguž je, pred mnogobrojnim studentima mostarskog Sveučilišta, govorio o izazovima globalnog društva dvadesetprvog stoljeća, integracijskim i geopolitičkim trendovima sa akcentom na poziciju Bosne i Hercegovine unutar takvih procesa. „U vremenu novih svjetskih kriza, od bliskoga istoka, preko Ukrajine do Makedonije, Europa ima strateški interes za stabilnost Bosne i Hercegovine“, kazao je Raguž apostrofirajući kako politički subjekti naše zemlje moraju biti kredibilan partner Europskoj uniji i iskoristiti povijesnu priliku koja nam se otvara kroz novi europski pristup prema Bosni i Hercegovini. „Nažalost, iako nas od završetka izbora dijeli čitavih sedam mjeseci, koalcijski partneri koji čine parlamentarnu većinu i koji čine sve poluge vlasti, se još uvijek bave pozicioniranjima i klijentelizmom, dok su realni problemi sa kojima se susreću ljudi u našoj zemlji na marginama prioriteta“, kazao je Raguž ukazavši na izostanak strategije i programa aktualne vlasti.

Poseban naglasak, tijekom svoga izlaganja, Raguž je stavio na problem nedostatka radnih mjesta, ulaska stranih investicija i kapitala, što rezultira stalnim odlascima i egzodusima mladih ljudi. „Vaš kapacitet, inteligencija i sposobnost su nam potrebni ovdje, u Bosni i Hercegovini“, poručio je Raguž mostarskim studentima kazavši kako bi to trebao biti najveći izazov nove vlasti.

Po završetku predavanja, uslijedila je interakcija u vidu brojnh pitanja na koje je predsjednik HDZ-a 1990 davao odgovore.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar