Raguž: Ne zanimaju nas matematičke kombinacije

Predsjednik HDZ 1990 Martin Raguž kazao je u izjavi za Fenu, komentirajući mogućnost oko ulaska u vlast, kako ga nitko iz vladajućih stranka još službeno nije kontaktirao te još jednom podvukao kako će njegova stranka, bez promjena koje je zagovarala i u svom izbornom programu, radije ostati u opoziciji nego ući u vlast. 

Podcrtao je kako službenih kontakata nije bilo te da je stav HDZ-a 1990 oko vlasti veoma jasan. 

Najveće stranačko tijelo HDZ 1990 je između dva sabora donijelo svoj stav, prema kojem je HDZ 1990 u oporbi, s obzirom na to da se vlast nije formirala na načelima koje je ta stranka zagovarala (deklaracija o europskim vrijednostima pet narodnjačkih stranaka, jasno definirani prioriteti…). 

“Mi svoj stav o izlasku iz opozicije možemo razmotriti samo na Središnjem odboru HDZ-a 1990. Razgovarati smo spremi samo na temelju ovih načela i kriterija o kojima je javnost već upoznata. Bez toga mi ni u kakve prividne matematičke kombinacije nećemo ulaziti”, istaknuo je predsjednik HDZ-a 1990, dodajući kako će, bez jednog šireg i ozbiljnijeg zahvata, šireg društvenog konsenzusa i pokretanja svih snaga, da se ova agonija u kojoj se država trenutno nalazi počne zaustavljati, HDZ-a 1990 ostati u opoziciji. 

Raguž je također istaknuo kako HDZ 1990 nije fokusiran na pozicije, nego na promjene ove negativne prakse koja nam po njegovom mišljenju, oduzima vrijeme, a propuštaju se i važne prigode za državu. 

Ustvrdio je i kako “čim dođe do podjele kolača, stvari pucaju te da se vidi gdje su nas takvi obrasci doveli. Bez promjene toga teško je računati da mi možemo razmišljati o ulasku u vlast”. 

Inače, o eventualnom ulasku u vlast HDZ-a 1990 trebalo bi se razmatrati već na idućem Središnjem odboru stranke koji bi se uskoro trebao održati. Prema pojedinim medijskim napisima SDA je nudio HDZ-u 1990 i još nekim strankama ulazak u vlast, što nam Raguž nije potvrdio. 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar