Raguž: Ova zemlja nema više ni sekunde vremena za neodgovorne politike

SARAJEVO – “Partnerstvo za novi pristup Europske unije – koraci k napretku” tema je konferencije održane u Sarajevu, 19. Svibnja, u organizaciji Demokratske inicijativa za Europu s ciljem otvaranja dijaloga predstavnika vlasti, civilnog društva i međunarodne zajednice o reformama koje su pred BiH.

Predsjednik HDZ-a 1990, Martin Raguž, kao jedan od članova Demokratske inicijative za Europu, naveo je kako činjenica da skupu nazoče visoki dužnosnici sa svih razina vlasti u BiH šalje poruku da neće biti više propuštanja prilika kao što je bio slučaj do sada niti gubljenja vremena, neracionalnog djelovanja, dvostrukih igara i standarda.

“Ova zemlja, njezini ljudi i građani nemaju više ni sekunde vremena za neodgovorne, nekredibilne politike. Oni trebaju jasan plan, jasnu agendu reformi, korake, projekte. Ovo će biti pozitivna poruka da u partnerstvu s Europom BiH može biti dio odgovornog demokratskog svijeta”, ocijenio je Raguž.

Veleposlanik Velike Britanije u BiH Edward Ferguson je rekao i da mu je zadovoljstvo vidjeti da su parlamenti preuzeli inicijativu te misli da će to u idućem razdoblju voditi k jednom značajnom napretku. “Ovo je jedna od posljednjih šansi za BiH”, zaključio je.

Demokratska inicijativa za Europu neformalna je skupina predstavnika političkih stranaka (HDZ BiH, SNSD, SDA, HDZ 1990., PDP, SDP i SBiH) koja, uz potporu Nacionalnog demokratskog instituta (NDI) već četiri godine radi na važnim pitanjima na putu BiH prema euroatlantskim integracijama.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar