Raguž sa britanskim Konzervativcima: Vrijeme je da učimo od najboljih

Predsjednik HDZ-a 1990, Martin Raguž, nakon posjete Europskom parlamentu i sastanka sa predsjednikom Europske pučke stranke, Josephom Daulom, nastavio je put Londona, gdje je boravio tijekom proteklog vikenda i gdje je se sastao sa najvišim dužnosnicima Konzervativne stranke Velike Britanije.

Raguž je prvi bosanskohercegovački politički dužnosnik koji je, nakon briljantne pobjede britanskih Konzervativaca, imao priliku susresti se sa njihovim istaknutim dužnosnicima; Chrisom Graylingom, predsjedavajućim Donjeg doma Britnaskog parlamenta, Sajidom Javisom, državnim tajnikom za biznis, inovacije i vještine.

“Velika Britanija, uz Njemačku, je glavni subjekt priče novoga europskoga pristupa prema Bosni i Hercegovini. Poruke koje sam imao priliku čuti tijekom boravka u Londonu ulijevaju optimizam i nadu kao i nastavak intenzivnog interesa za europsku integraciju naše zemlje. Sada je sve do nas”, kazao je Raguž, naglasivši kako će Velika Britanija i dalje, bezrezervno, pružati potporu europskom putu Bosne i Hercegovine, ali i kako je vrijeme da bosanskohercegovačke strukture vlasti iskažu odgovornost i budu kredibilan partner.

Velika Britanija je zemlja koja, pod vodstvom konzervativaca, proživljava gospodarsku renesansu. Prema mjerodavnim, gospodarskim parametrima, prva su europska zemlja koja je izašla iz stanja recesije, a u razdoblju od 2010. godine, pa do sada, stvorili su više od 2 miliona novih radnih mjesta, što je više nego li sve druge članice Europske unije zajedno.

“Suradnja kroz projekte, fondove, pokretanje resursa  i stvaranja perspektive je od ključnog značaja za našu zemlju”, apostrofirao je Raguž, istaknuvši strateški značaj suradnje Velike Britanije sa našom zemljom.

Tijekom boravka u Londonu, Raguž je sudjelovao u raspravama o  TTIP-u novom trgovinskom sporazumu sa SAD-om, kao i u raspravi o budućim ptrijetnjama transatlantskog partnerstva.

Britanska Konzervativna stranka izrazila je potporu ustrajnosti i stavovima koje zastupa HDZ 1990, na čelu sa Martinom Ragužem. Obje stranke su izrazile zadovoljstvo održanim sastankom te želju u nastavak daljnje suradnje.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar