Raguž sarajevskim studentima: Vi ste budućnost, a ne dijaspora

Martin Raguž, predsjednik HDZ-a 1990 i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH je jučer, 13. svibnja, održao predavanje studentima Fakulteta političkih nauka u Sarajevu na temu „Aktualni politički trenutak u Bosni i Hercegovini“.

„Vi ste budućnost Bosne i Hercegovine, a ne njezina dijaspora“, poručio je Raguž sarajevskim studentima istaknuvši kako bi stvaranje perspektiva kroz radna mjesta i zaustavljanje egzodusa mladih iz naše zemlje trebao biti najviši izazov vladajućih struktura.

„Nažalost, političari se u Bosni i Hercegovini ne bave politikom, već emocijama naroda“, kazao je predsjednik HDZ-a 1990 prozvavši sve političke subjekte koji svoju nesposobnost i nerad pokušavaju kompenzirati izazivanjem emocija na nacionalnoj osnovi, stvaranju straha i daljnoj podjeli, konfrotaciji i getoizaciji.

Raguž je, mnogobrojnim studentima, ukazao kako sedam mjeseci nakon izbora, unatoč silnim obećanjima, nema nikakvih pomaka niti iskoraka. „Vladajuća koalicija svoju energiju je usmjerila isključivo na raspodjelu pozicija i državnog plijena, dok su problemi običnih ljudi ostali na marginama prioriteta“, kazao je Raguž, te doveo u pitanje kredibilitet i kapacitet vladajućih struktura pred izazovima koji se nalaze pred našom zemljom kroz novi europski pristup.

Tijekom čitavog predavanja bila je nazočna aktivna interakcija kroz brojna pitanja studenata i profesora, na koja je predsjednik HDZ-a 1990 odgovarao.

Jedno, od mnogobrojnih, pitanja se odnosilo na budućnost Bosne i Hercegovine i mogućnost promjene negativnih obrazaca koji su sveprisutni na političkoj sceni Bosne i Hercegovine.

Martin Raguž je poslao ohrabrujuće poruke mladima, kazavši kako ne smijemo gubiti nadu da se ništa ne može promjeniti. „Ovdje se može, mora i hoće živjeti bolje. Vrijeme je da vi dođete i budete bolja i odgovornija politička generacija koja će ovu zemlju povesti u pravom smjeru“, zaključio je Raguž.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar