Raguž: Susret sa Daulom je ohrabrujući za BiH

Predsjednik HDZ-a 1990, Martin Raguž se, zajedno sa Igorom Crnatkom (PDP) i Senadom Šepićem (SDA), nalazi u službenoj posjeti Europskom parlamentu u Strazburu, gdje je danas, 20. svibnja, upriličen sastanak sa predsjednikom Europske pučke stranke Josephom Daulom.

Teme razgovora su provođenje Zajedničke deklaracije o europskim vrijednostima, identitetu, socijalno-tržišnoj privredi i pravnoj državi koju su stranke bliske EPP-u iz BiH potpisale prije Općih izbora 2014., zatim novi pristup Europske unije prema našoj zemlji, međustranački odnosi, naročito bosanskohercegovačkih stranaka koje pripadaju obitelji Europske pučke stranke, te zajednički nastup na programima i politikama koje zagovara i Centar za nove inicijative, jedan od organizatora ovog sastanka.

„U vremenu kada se nad Bosnom i Hercegovinom, kao i čitavim regionom, počevši od Kumanova, nadvila nova opasnost, našoj zemlji je potrebna preventivna zaštita Europske unije, kao i odgovornost domaćih političkih subjekata“, kazao je Raguž te ocjenio ovaj susret ohrabrujućim za Bosnu i Hercegovinu i njezinu trajnu stabilnost.

„Suradnja sa Europskom pučkom strankom, kao najjačom grupacijom u Europskom parlamentu i strankom čiji su kadrovi ključni za proširenje, je od najvišeg značaja za nas“, rekao je Raguž, te dodao kako je vrijeme da bosanskohercegovački politički subjekti iskažu višu razinu odgovornosti i kredibiliteta, što bi rezultiralo istinskim partnerstvom, a ne samo deklarativnim.

Predsjednik Daul je izrazio potporu reformski i europski orijentiranim političarima koji su spremni učiniti iskorak kako bi se realizirale neophodne reforme, koje su nužne za ozdravljenje bosanskohercegovačke ekonomije, gospodarskih prilika i otvaranja novih radnih mjesta.

Predsjednik Daul je najavio kako će u skorije razdoblju posjetiti Bosnu i Hercegovinu kako bi se uvjerio je li političke stranke koje pripadaju obitelji Europske pučke stranke provode, kako interne stranačke reforme, tako i međustranačke zajedničke programe, te podržati jačanje institucija pravne države, borbe protiv korupcije i socio-ekonomske reforme,  koje su neophodne za razvoj Bosne i Hercegovine.

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar