Raštegorac: „Sloboda nema cijenu, a sve više je straha i jednoumlja!“

Polaganjem vijenaca na masovnu grobnicu u Suhom Polju kod Kupresa, gdje su ukopana tijela 40 pripadnika HVO-a koji su poginuli od srpskog agresora u obrani i oslobađanju Kupresa, danas je započela proslava Dana te općine. Vijence su položili i svijeće zapalili načelnik općine Kupres Milan Raštegorac Komo, predsjednik HDZ-a 1990, voditelj Koalicije Hrvatsko zajedništvo i nositelj liste za državni parlament Ilija Cvitanović, kandidatkinja Koalicije Hrvatsko zajedništvo za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda dr. Diana Zelenika, nositelj liste Hercegbosanske županije za federalni Parlament BiH Boro Krišto te predsjednik Mladeži HDZ-a 1990 Jozo Ćosić. Nakon polaganja vijenaca, služena je sveta misa zadušnica koju je, uz koncelebraciju ostalih svećenika, u župnoj crkve Sv. obitelji u Kupresu predslavio župnik župe Suho Polje fra Marko Jukić.

Proširena svečana sjednica Općinskoga vijeća Kupres u povodu Dana općine održana je u Hrvatskome domu Kupres, a tom prigodom nazočnima se obratio kupreški načelnik Milan Raštegorac Komo, koji je i nositelj liste Koalicije Hrvatsko zajedništvo za HBŽ i Unsko-sansku županiju za državni parlament BiH. „Nećemo odustati unatoč tome što nas aktualna vlast u HBŽ omalovažava i ponižava. Mi Kuprešaci prvi smo stali u obranu ovih područja. Naši su sinovi tu prvi ginuli za slobodu ovoga kraja, a do dana današnjega nitko od članova njihovih obitelji nije uspio dobiti stan, na što ću uvijek upozoravati. Od prethodne sam vlasti naslijedio velike dugove, ali su u ove dvije godine mojega mandata izgrađene Zelena tržnica i pri završetku je Športska dvorana te obnovljeni seoski putovi, a u pripremi su još dva vrlo važna projekta: vjetropark i led rasvjeta. Obećao sam i ispunio subvencioniranje rodilja i prijevoz srednjoškolaca iz susjednih općina i osnovnoškolaca iz sela gdje nema devetogodišnjega obrazovanja. Također, plaća i doprinosi za sve uposlenike u Općini su redoviti, premda sam naslijedio i dobrim dijelom uspio vratiti velika novčana dugovanja. Kuprešaci i Kuprešanke, pitam vas: je li dosta jednoumlja i vladavine pogibeljne politike koja nas sustavno tjera s ove naše bogomdane lijepe zemlje. Ako treba od ovakve vlasti HBŽ braniti interese Kupresa, spreman sam ih štititi i na sudu. Sloboda nema cijenu, a sve više je straha i jednoumlja. Istina, nema nacionalnih, ali ima političkih podjela pa se pitam zašto su ginuli naši sinovi 1992. godine; za jednoumlje ili za demokraciju i toleranciju. Imam viziju Kupresa i jasnu viziju ove zemlje. Na vama je osloboditi se straha i izabrati ljude koji su spremni raditi ne u svome nego u vašem interesu“, poručio je Komo.

Nakon svečane sjednice Općinskoga vijeća, nazočni su obišli novoizgrađenu Zelenu tržinicu i Športsku dvoranu koja je još u izgradnji.

 

Informativno-promidžbeni ured

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar