Reagiranje na podaničku izjavu potpredsjednika RS-a

Hrvati u Republici Srpskoj su  kontinuiranim nemarom hrvatskih političkih predstavnika iz BiH, ali i iz RH pred potpunim iskorjenjivanjem, od svega obećanoga u proteklih 26 godina za prognane Hrvate iz RS-a učinjeno je gotovo ništa.

Biskup Franjo Komarica neumorno poziva i traži pomoć, no njegovi vapaji ostaju neuslišani, na posljednjem susretu s izaslanstvom Odbora Hrvatskoga sabora  za Hrvate izvan RH naveo je konkretne, najnovije porazne podatke s kraja 2017. da u 75 župa na području entiteta RS živi tek oko 8 000 katolika, što je manje od 5 % od predratnog broja katolika na tom području. Svoje je sugovornike upitao zašto se taj zločin nad domicilnim hrvatskim narodom i Katoličkom Crkvom u ovom dijelu BiH uporno prešućuje od strane hrvatskih političara, kako domaćih tako i iz RH?

Istodobno Josip Jerković, potpredsjednik Republike Srpske u Banjaluci izjavljuje da je od predsjednika Srpske Milorada Dodika dobio instrukcije o tome kako treba da nastupa, ali da radi kao što je do sada radio i da mu “ništa ne fali”. Toliko o podaničkoj politici Hrvata u RS-u i vladajućem HDZ-u BiH koji su po tko zna koji put pokazali da se zauzimaju samo i isključivo za svoje pozicije, a da se Hrvata istih onih koji su ih i birali sjete samo oko izbora. E moj narode do kada ćeš birati one koji su sami sebi dovoljni spremni prodati i svoj narod za judine škude, do kada???

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar