Sastanak izaslanstva HDZ-a 1990 s Josephom Alexanderom Daulom, predsjednikom EPP-a

U sklopu višednevnog boravka u BiH danas se Joseph Alexander Daul, predsjednik EPP-a u Sarajevu sastao s izaslanstvom HDZ-a 1990, koje je predvodio predsjednik Ilija Cvitanović.

Podsjetimo na to da je HDZ 1990 članica Europske pučke stranke, pa je predsjednik Cvitanović gospodina Daula upoznao s cjelokupnim stanjem u BiH i pozicijom stranke kojoj je na čelu.

Tijekom sastanka razgovarano je o aktualnom stanju i odnosima u BiH, prioritetima za koje se HDZ 1990 kao najveća oporbena stranka Hrvata zalaže, te  Euroatlanskom putu BiH. Zajednički je ocijenjeno da je zastoj u napretku BiH na europskom putu i status quo poguban. Također, naglašeno je i to da je egzodus mladih obrazovanih ljudi iz BiH u zemlje Europe posljedica loših politika.

Joseph Alexander Daul, predsjednik EPP-a jasno je rekao da se mora promijeniti oblik političkog djelovanja, a neodgovorne politike neće imati potporu EPP-a.

“HDZ 1990 odredila se djelovati na promjeni loših politika i sve svoje snage i napore uložiti u europski put BiH”- kazao je Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar