Sastanak vodstva HDZ-a 1990 i EPP-a: BiH ima prijatelja u Europi

„Dolazak najviših dužnosnika EPP-a u Sarajevo i održavanje niza sastanaka sa političkim i društvenim predstavnicima iz BiH, ukazuje kako Bosna i Hercegovina ima prijatelja u Europi, kojoj je stalo do stabilizacije prilika i normalizacije stanja u našoj zemlji“, izjavio je Ilija Cvitanović, tijekom sastanka izaslanstava HDZ-a 1990 i EPP-a.

Izaslanstvo HDZ-a 1990, predvođeno predsjednikom Ilijom Cvitanovićem, se jučer, 28. veljače, u Sarajevu, sastalo sa izaslanstvom Europske pučke stranke.

Predsjednik Cvitanović je pozdravio dolazak predstavnika EPP-a u vrlo važnom trenutku za Bosnu i Hercegovinu, te predstavio izaslanstvo HDZ-a 1990 koje su činili; Martin Raguž, izaslanik u Domu naroda PS BiH, dr. Diana Zelenika, zastupnica u PS BiH, Ivica Gašpar, glavni tajnik HDZ 1990, Ante Janković, međunarodni tajnik HDZ 1990, Biljana Blaž i Draženko Petrović, članovi središnjeg odbora HDZ 1990, te Stipe Tokić, predstavnik mladeži HDZ 1990.

Predstavnici HDZ-a 1990 su, kroz vrlo otvoren i prijateljski razgovor, razgovarali sa predstavnicima najsnažnije političke grupacije u Europskom parlamentu. Prezentirani su stavovi stranke o najvažnijim aktualnim političkim temama u BiH, sa naglaskom na nužnost preustroja političog sustava Bosne i Hercegovine, izmjene Izbornog zakona i niza drugih ustavnik i zakonskih rješenja, koja bi jamčila potpunu ravnopravnost hrvatskog naroda sa drugim narodima, ali i individualna prava svih ljudi koji žive u Bosni i Hercegovini.

HDZ 1990 je potvrdio svoje temeljne vrijednosti bazirane na nacionalnoj odgovornosti, državotvornosti i bezrezervnom opredeljenju za europsku Bosnu i Hercegovinu.

Predstavnici EPP-a su izrazili punu potporu politici HDZ-a 1990 i naglasili kako su otvoreni za inteziviranje suradnje sa HDZ-om 1990, koja je i do sada bila na zavidnoj razini.

 

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar