Široki Brijeg poručio: “Ovo je zemlja svih nas – izgradimo je”

HDZ 1990 je danas, 16. rujna 2014. godine održao manifestaciju predstavljanja kandidata HDZ-a 1990 koji pretendiraju za sve razine vlasti u izbornoj jedinici Zapadnohercegovačke županije, koja se održala u Širokom Brijegu.

Slika prepune kino dvorane Borak, jasno govori kako je Široki Brijeg odlučio „podvući crtu“ i stati u kraj lošoj politici koja je u posljednjih 20 godina položaj hvatskog, kao i drugih naroda u ovoj zemlji srozala na minimum, a njezine građane dovela na rub egzistencije.

„Narod, kako u Širokom Brijegu tako i u drugim krajevima Zapadne Hercegovine, kao i Bosne i Hecegovine u cjelini će, uvjeren sam, podvući crtu i kazati „dosta!“ onima koji politiku koriste za vlastite uske interese “, kazao je domaćin ovoga skupa i kandidat za Zastupnički dom Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine, gospodin Žarko Šantić, koji je obraćajući se nazočnima u pozdravnom govoru, pozvao narod da izađe na izbore i kazni one koji su odgovorni za loše postojeće stanje.

Ovom veličanstvenom događaju su, osim brojnih stranačkih dužnosnika i kandidata nazočila i brojna imena iz svijeta kulture, znanosti, umjetnosti, sporta, nevlading sektora kao i medija.

„Ja dolazim iz Gruda, sa granice sa Europskom unijom. Vrijeme je da moje mnogobrojne prijatelje, obitelj kao i sve ljude koji dolaze iz europskog svijeta više ne dijeli nikakva barijera sa nama, jer moje Grude, moja Zapadna Hercegovina kao i BiH zaslužuju biti dijelom tog svijeta, jer tu pripadamo, kako zemljopisno, tako i kulturološki, mentalitetom kao i na svaki drugi način. Mi tamo pripadamo “, kazao je Velimir Bušić, nositelj liste u Županijsku skupštinu ZHŽ-a.

Kako bi ovaj skup uistinu bio veličanstven, upotpunila ga je veličanstvena himna HDZ-a 1990 „Ovo je naša zemlja“, koja je premijerno reproducirana u Širokom Brijegu izazvavši val oduševljenja.

„Nakon ovakvog skupa, siguran sam kako nitko više neće smjeti dovesti u pitanje snagu HDZ-a 1990 u Zapadnoj Hercegovini“ – istaknuo je Vjekoslav Bakula, nositelj liste HDZ-a 1990 za Federalni Parlament BiH.

Nositeljica liste za Zastupnički dom Parlamentarne Skupštine BiH, dr. Diana Zelenika je istaknula važnost braniteljske populacije, koja je nažalost previše zapostavljena i marginalizirana. Tim ljudima treba vratiti dostojanstvo – jasno je poručila dr. Zelenika.
Govor dr. Zelenika je bio jako emotivan a poruka koja se kristalizirala i s kojom je završila svoje obraćanje skupu jesu poznati stihovi još poznatijeg pjesnika Alekse Šantića : „Ostajte ovdje!…Sunce tuđeg neba, neće vas grijat’ k’o što ovo grije!“

 

Vrhunac oduševljenja dogodio se onoga trenutka kada je najavljen kandidat za člana Predsjedništva BiH Martin Raguž, koji je jasno kazao kako je ideja HDZ-a 1990 zdrava doktrina koja živi i koja će živjeti i nakon Martina Raguža, jer je ona pobjednička i ima budućnost.

„Dok su neki  u ovoj našoj  zemlji kalkulirali i manipulirali brojem glasova, stvarali kojekakve dogovore oko podjele fotelja, mi smo radili na postizanju europskih vrijednosti, a naš trud je okrunjen prijemom u najjaču političku grupaciju u Europi“, kazao je predsjednik Raguž, jasno rekavši kako je ovo zemlja svih nas i vrijeme je da je izgradimo.

„Naš program je dovoljno hrvatski, dovoljno bosanskohercegovački, dovoljno europski a samim tim i pobjednički!“, gromoglasnim pljeskom pozdravljen, kazao je Raguž.
Ključna poruka upućena iz Širokog Brijega je kako  nas nitko ne može zastrašiti i kako je moguće živjeti bolje u ovoj zemlji. „Ja, kao vaš kandidat, odgovorno kažem da je moguća europska i zaposlena Bosna i Hercegovina“, zaključio je predsjednik Raguž.

“Moramo otkloniti strah! Pozivam vas  da, onima koji plasiraju piču „ništa se ne može promjeniti“, pošaljemo poruku kako je moguće mijenjati stvari i kako nas nitko ne može zastršiti kako u ovoj zemlji nije moguće živjeti bolje. Ja, kao vaš kandidat kažem da je moguća euopska i zaposlena Bosna i Hercegovina”, zaključio je Raguž.

Val oduševljenja iskazan gromoglasnim pljeskom ispratio je predsjednika Raguža sa govornice.

„Stavi ruku na srce i reci glasno svima, jedna je ova zemlja a sto tuđina ima“, stihovi su himne HDZ-a 1990 koja je po završetku ovoga skupa ponovno reproducirana, koja je pritom izazvala erupciju emocija, okupivši sve kandidate zajedno sa predsjednikom Raužem u zagrljaju na pozornici.

Entuzijazam, želja za promjenom i boljim sutra je ono što je obilježilo ovaj skup, koji je pokazao kako su Široki Brijeg, kao i Zapdana Hercegovina odlčili PODVUĆI CRTU!

01

Author Info

Ivan Krajina

Nema komentara

Pošalji komentar