Sjećanje na žrtvu Vukovara

Prolaze godine, a živi Grad-danas, 18. studenoga navršilo se 25  godina od pada Grada heroja Vukovara , ali rane su još uvijek žive , sjećanja na poginule branitelje, civile i njihovu žrtvu živjet će zauvijek.

I ovog 18.studenoga Hrvati su jedna duša i jedno srce osobno ili duhom u Vukovaru ujedinjeni u molitvi za naše hrvatske heroje koji su za jedinu i najljepšu nam Domovinu Hrvatsku dali ono najvrjednije svoje živote.

Još su  svježa sjećanja, kolone iscrpljenih lica staraca, djece, žena i vapijući krici imena sinova, kćeri, supruga, majki za onima koje su bradate i pijane spodobe izdvajale iz te iste kolone.

365 dana u godini, svaki dio grada priča svoju priču, svaki ugao ulice, svaka kuća, sklonište, škola, starački dom, bolnica. Svaka obitelj.

Obiteljima poginulih izražavamo najdublju sućut i s ljubavlju danas molimo za duše poginulih hrvatskih branitelja i civilne žrtve u Vukovaru.

Ovogodišnja i svaka prošla i slijedeća Kolona sjećanja Vukovara obnova je uspomene na baš TA događanja iz jeseni 1991., ali i sjećanje na stanje duše hrvatskog čovjeka koji je taj križni put prije 25 godina proživio kao Čovjek-pobjednik.

Osobna, pa i najmanja, žrtva svakog pojedinca iz Vukovara na čast je, dobrobit i uspomenu svakom Hrvatu i svakom čovjeku 25 godina kasnije da i on može baštiniti isti duh s kojima su oni tada odlazili u smrt. Smrt koja je ustvari istinski život jer prevladava granice i polja koje dijele smrt od života.

Zapamtite Vukovar-Mjesto posebnoga pijeteta

vukovar2-600x417

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar