Sjednica Koalicijskoga vijeća Hrvatsko zajedništvo održana u Mostaru

Održana je prva konstituirajuća sjednica Koalicijskoga vijeća Hrvatsko zajedništvo kojega čine predstavnici stranaka s hrvatskim predznakom i to njih 12: HDZ 1990 ; UHSP – prof. Miljenko Miloš, Hrvatski savez HKDU- HRAST, HSP BiH, HNL, Županijska lista  – Draško Dalić, Kupreška neovisna lista, Hrvatski Blok, HLL – hrvatska lista za Livno,  Neovisna lista Mario Peić, AHSP, Demokratska obiteljska stranka , a za voditelja Vijeća imenovan je Martin Raguž.

„Nezadovoljni postojećim stanjem, odnosno pogrešnim politikama vladajućih, okupili smo se u Hrvatsko zajedništvo puni povjerenja, vjere i nade kako se možemo suprotstaviti kriminalu, korupciji, nepotizmu, podobništvu i hrvatskom narodu pružiti mogućnost izbora“ – kazao je Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990 na sjednici Koalicijskoga vijeća Hrvatsko zajedništvo i naglasio: „Mi nikada nećemo odustati od borbe za jednakopravnost hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, mi smo ti koji gradimo zajedništvo među Hrvatima u BiH i nitko nam ne može imputirati da razbijamo jedinstvo, to jedinstvo našega naroda razbio je vladajući HDZ BiH dajući stranačkim podobnicima egzistenciju dok su svi ostali koji se ne slažu s njihovom politikom morali napustiti svoja ognjišta.Mi možemo preuzeti odgovornost i svom hrvatskom narodu pružiti život dostojan življenja u Bosni i Hercegovini, učiniti da naša djeca ostanu ovdje. Pružamo hrvatskom narodu mogućnost izbora, a Hrvatsko zajedništvo bit će na braniku svakog nacionalnog interesa i na nama je najveća odgovornost izvesti svoj hrvatski narod iz komunizma i jednoumlja. Među ovih dvanaest stranaka nije bitno osobno ja, bitan je naš narod, a kad smo ponizni i odgovorni ne postoji niti jedna politika koju ne možemo pobijediti“- kazao je na koncu Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990 uvjeren da se hrvatski narod budi i da će na listopadskim izborima donijeti ispravnu odluku.

Martin Raguž, voditelj Koalicijskoga vijeća Hrvatsko zajedništvo rekao je, uz ostalo, i to da je ovo početak odgovornog političkog djelovanja kao odgovor korupciji, kriminalu, nepotizmu, jer među ovim ljudima-kako kaže- nema manjih i većih, svi su isti i svi imaju jedan cilj vratiti vjeru hrvatskom narodu i ne dopustiti nikomu da na BiH polaže veća prava od Hrvata jednog od tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini.

Na sjednici Koalicijskoga vijeća govorili su i predsjednici ostalih hrvatskih stranaka koje čine Hrvatsko zajedništvo i svi su istoga stajališta da je došlo vrijeme za političare koji su spremni boriti se za narod, a ne za osobne interese.

Dr. Diana Zelenika zahvalila je koalicijskim partnerima na potpori u utrci za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH i podcrtala da će biti predsjednica svih Hrvata i građana BiH, ali i primjetila da Koalicija Hrvatsko zajedništvo okuplja više stranaka s hrvatskim predznakom od HNS-a.

Konferencija za novinare upriličena je nakon sjednice Koalicijskoga vijeća, a na upite novinara odgovarali su predsjednici hrvatskih stranaka koje čine Hrvatsko zajedništvo te i tom prigodom pozvali hrvatski narod da izađe na listopadske izbore i glasuje za one koji će mu omogućiti ostanak u BiH, a ne kartu za bijeli svijet.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar