SNAŽNE PORUKE HRVATSKOGA ZAJEDNIŠTVA IZ SARAJEVA

Koalicija Hrvatsko zajedništvo održala je večeras svoj završni predizborni skup u dvorani Katoličkog centra u Sarajevu s kojega su poslane snažne poruke javnosti i BiH i svim glasačima koji će u nedjelju, 7. listopada izaći na izbore.

O značenju Koalicije Hrvatsko zajedništvo govorili su Vinko Jakić, nositelj liste HDZ-a 1990 za Parlament F BiH, iz izborne jedinice 11, Centar Sarajevo, predsjednik Koalicijskoga vijeća HZ Martin Raguž, a završne govore održali su dr. Diana Zelenika, kandidatkinja HZ za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a 1990, voditelj Koalicijskoga vijeća i nositelj liste za državni parlament Ilija Cvitanović.

„Kada gledam rezultate konkurenata, onda vidim samo raskalašeno uživanje po najboljim svjetskim destinacijama, dekadenciju najgore vrste, odavanje niskim strastima u svakom pogledu pa i u političkom. Ništa nisu gospoda uradila: jedan u 8 godina, drugi u četiri, osim što su posvađali bošnjački i hrvatski narod, a oni izvlače korist. Takva vrsta politike dugoročno nas sve skupa priprema za jedno novo klanje i muku. U izvjesnom momentu vašega zrelog doba inteligencija zahtjeva da prekinete s tim. Ako su glasači, tu ne računam na onih 20 posto ubačenih glasova, doista opet spremni pasti tu maloumnu priču, onda doista gledano kroz prizmu darvinizma ne zaslužujemo kao društvo, kao narod, kao država da preživimo. Onda smo znanstveno gledano slabije jedinke koje će priroda procesom vremena eliminirati. Nadam se kako će dobro ipak prevladati i razum pobijediti“, kazala je dr. Zelenika, koja je pozvala sve na izbore 7. listopada i zaključila:

„Želim, znam i hoću da budem bh. željezna lady koja će napraviti povijesni, ali nužni zaokret u nacionalnoj, državnoj i emocionalno-inteligencijskoj društvenoj politici. Želim podvući crtu i želim drugu šansu za BiH, želim početi iznova, s novim ljudima, s novim politikama i s novom agendom. Hoću li uspjeti, zavisi isključivo od vas. Ali, ako i ne uspijem, ovaj proces mora jednom započeti, pitanje je samo koliko godina i koliko generacija ćemo izgubiti. Život ide dalje i bez obzira na sve, volim te Bosno i Hercegovino“.

U završnom govoru Ilija Cvitanović je predstavio glavne smjernice iz Izbornoga programa Hrvatskoga zajedništva, naglasio važnost izlaska na izbore, osvrnuo se na dosadašnji tijek kampanje, na nepravilnosti koje se mogu dogoditi na biralištima te izrazio nadu kako se bez Hrvatskoga zajedništva neće moći formirati buduća vlast. Pobrojao je sve grijehe aktualne vlasti i pozvao birače da u što većem broju izađu na ove listopadske izbore i na biralištima vladajućima, koji nisu ispunili ni jedno svoje obećanje od proteklih izbora, pokažu crveni karton.

 

Informativno-promidžbeni ured

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar