SO HDZ 1990: Ilija Cvitanović v.d. predsjednika HDZ-a 1990

HDZ 1990 je, 9. siječnja, u Mostaru, održao prvu izvanrednu sjednicu Središnjeg odbora.

Dr. Nediljko Rimac, predsjednik Središnjeg odbora HDZ-a 1990 je kazao kako je izvanredna sjednica najvišeg stranačkog tijela između dva sabora, uslijedila je nakon ostavke Martina Raguža, koji je iz zdravstvenih razloga, vođen osjećajem odgovornosti, bio primoran  povući se sa čela stranke.

Dosadašnji predsjednik HDZ-a 1990, čiju je ostavku Središnji odbor prihvatio, skupu se obratio u pisanoj formi, budući kako se trenutno nalazi na liječenju. Raguž je zahvalio na povjerenju koje je uživao kao predsjednik stranke, te naglasio kako će i dalje, sukladno zdravstvenim mogućnostima, ulagati napore u očuvanje i jačanje ideje HDZ-a 1990.

Nakon prihvaćanja ostavke dosadašnjeg predsjednika Raguža, Središnji odbor je, na prijedlog kolegija stranke, izabrao Iliju Cvitanovića za vršitelja dužnosti predsjednika, a Ivicu Gašpara za glavnog tajnika HDZ-a 1990.

Cvitanović je kazao kako je svjestan prihvaćene odgovornosti te zahvalio na ukazanom povjerenju. “HDZ 1990 je hrvatska, demokršćanska stranka i kao takva nastavit će borbu za jednakopravnost svoga naroda”, istaknuo je Cvitanović te iskazao vjeru kako će zajedno sa stranačkim vodstvom ustrajati u takvoj političkoj misiji.

Novoizabrani glavni tajnik, Ivica Gašpar, najavio je predan i sustavan rad glavnog tajništva, te zahvalio na povjerenju koje su mu ukazali članovi Središnjeg odbora HDZ 1990.

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar