Sporazum oporbenih stranaka: Zajedno za naš Ljubuški

Danas, 26.2., u Gradskoj vijećnici Ljubuški potpisan je Sporazum o programsko političkoj suradnji: “Zajedno za naš Ljubuški”. Sporazumom su predstavnici ljubuških organizacija HDZ1990, HSP BiH i HKDU – HRAST, za zajedničkog kandidata za načelnika Općine Ljubuški, na predstojećim lokalnim izborima, podržali prof. Antu Paponju.

Potpisivanju su nazočili i sporazmu podršku dali i vd predsjednik HDZ 1990 Ilija Cvitanović, zastupnik u Skupštini ZHŽ Deni Ćorić (HKDU – HRAST), predsjednik HSP BiH Stanko Primorac te veliki broj simpatizera i članova.

Sporazum su potpisali Ante Pavlović (HDZ1990), Ivica MIličević (HSP BiH)  i Nediljko Ereš(HKDU – Hrast).

Prije potpisivanja, skupu se obratio Ante Pavlović – Tonćo koji je, ispred OO HDZ1990 Ljubuški, dao punu potporu ovoj inicijativi, nazvavši ju prekretnicom i novim početkom za Općinu Ljubuški. Izrazio je nadu kako će prof. Ante Paponja, kao budući načelnik, vratiti Ljubuški tamo gdje pripada

Ante Paponja se zahvalio skupu i političkim opcijama na podršci, kazavši kako u Ljubuškom trenutno vlada gospodarska i demografska depresija. Besprizorna politička elita ugrožava opće demokratske standarde i u narodu je zavladao strah te je nužno otvoriti prostor javnog govora.

Naglasio je kako je u Ljubuškom problem, prije svega, gospodarske prirode, kuda god krenemo vidimo samo ruševine, polja su zapuštena. Slično je i s kulturom.

Nužno je, kazao je, učiniti sve na planu gospodarskog oporavka, iskoristiti komparativne prednosti i uložiti sav trud i znanje, u suradnji s gospodarstvenicima. Imamo brojne resurse i sposobne ljude, a i pod Turcima i pod srpskim žandarima smo se uspijevali razvijati, što u posljednje vrijeme nije slučaj, kazao je prof. Paponja.

Naglasio je kako nam predstoji veliki posao, rovovska borba, u mijenjanju cjelokupnog stanja na bolje. Kao ljudi, građani, moramo svi dati svoj doprinos stvaranju boljih uvjeta za život.

/ljubuski net/

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar