Sramotan prekid tematske sjednice

Današnju sjednicu Općinskog vijeća Livno javnost je s nestrpljenjem očekivala jer je ogorčena načinom zapošljavanja u javnim poduzećima i ustanovama, bez natječaja s jedinim kriterijima članske iskaznice HDZ BiH i rodbinsko–prijateljske veze. Međutim, vladajuća većina nije omogućila da se ta sjednica održi.

Da podsjetimo, Predsjednik Općinskog vijeća Livno je, na temelju članka 62.stavka 1. Poslovnika o radu Općinskog vijeća Livno, sazvao 37. (tematsku) sjednicu Općinskog vijeća Livno sa dnevnim redom: 1. Upošljavanje u javnim poduzećima i ustanovama koja su u vlasništvu Općine Livno, Hercegbosanske županije i Federacije BiH. Istu sjednicu je prekinuo bez ikakvog pozivanja na poslovnik i bez ikakvog obrazloženja.

Zbog čega je Livanjska javnost uskraćena za informacije o tome kako pojedini moćnici naređuju koga će se i gdje zaposliti? Zašto se prekida uredno zakazana sjednica kako javnost to ne bi čula? Slično se postupa i na razini županije, gdje se naređuje neprenošenje sjednica Skupštine Hercegbosanske županije, samo zato kako do javnosti ne bi došle kritike i potenciranje oporbe na ovoj problematici, o kojoj vladajući ne žele da javnost priča.

Kako će se mladi odlučivati na ostanak u Livnu ako im nije omogućeno osnovno pravo na pošten i pravedan natječaj za posao?

Kako će mladi zasnivati obitelji u ovako nesigurnoj i korumpiranoj općini?

Je li nekome cilj da što više ljudi iseli da bi se lakše održavali na vlasti?

Jesu li to razlozi za prekidanje i ne prenošenje sjednica, da se ovi porazni podaci o vladajućima ne bi čuli?

Sa žaljenjem moramo konstatirati da stanje u općini i županiji nikada nije bilo gore i Predsjednik Općinskog vijeća Livno ne bi smio sudjelovati u sprječavanju održavanja sjednice sa ovakvim dnevnim redom.

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar