Središnji skup u Međugorju:Riješimo se odnarođene vlasti jednim potezom olovke!

U Svetištu Kraljice Mira u nedjelju, 25. rujna održan je Središnji predizborni skup HDZ 1990 i Hrvatskoga saveza HKDU-HRAST.

Na Športskom središtu Krstine pred oko petsto nazočnih u ime domaćina obratio se Dragan Vasilj-Žigić, predsjednik Mjesne zajednice Međugorje i kandidat s Liste za Općinsko vijeće Čitluk HDZ 1990.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rezultate „rada“ postojeće vlasti koja traje 25 godina vidite i sami ali ćemo spomenuti neke :

Najveće malverzacije se  čine sa prodajom zemlje u našim MZ. Prodano je više od milijun kvadrata  zemlje . Načelniku je njegova dosadašnja većina izglasala pravo da uopće prodaja zemlje ne ide na općinsko Vijeće već da on sam o tome odlučuje.. Normalno se  svugdje novac od prodaje  zemlje i građevinskih dozvola investira najvećim dijelom u infrastrukturu. Oni troše novce na plaće općinskih službi što je i izravno kršenje Zakona. Što će ostati za naše potomke. Kako će rješavati problem plaća kad sve rasprodaju ? Mi ćemo sigurno poništiti ovu odluku.

Broćanac , cijene odvoza smeća i cijene vode najveće u BiH. Više smo puta tražili obrazloženje takvih cijena no sve je ostalo po starom. . Ispada da je potrošnja veća od 25 m3  kažnjiva. Cijena odvoza smeća je ista i ljeti kad su kontejneri puni i zimi kad su prazni kada gotovo i nema odvoza jer nema ni hodočasnika. Ova sramota nas ne treba čuditi ako znamo da je 49% Broćanca privatizirano, a godišnji prihodi su oko 4 milijuna KM .

Broting , jedna smo od rijetkih općina koja im dva javna poduzeća na ovoliki broj stanovnika . Broting je parazitsko JP koje godišnje košta općinu više od 600.000  KM samo za plaće i poslovanje , a što i kako radi vidite sami  , pogledajte kako su lijepo označili prometnice i putne pravce ,kako su obojili stupove javne rasvjete ,sjetite se kako krpe rupe pijeskom iz gepeka a sve ovo se skupo fakturira.(Ovo poduzeće je teret  koji treba ukinuti)

Kružni tok kod Pošte ,kaos koji smo imali na Tromeđi , premješten je u centar Međugorja. Pravo je čudo da nije bilo više udesa. Namjestili su natječaj za kružni tok  kod Pošte prije 3 godine, potrošili novac .Novi natječaj od tada nije raspisivan jer je novac od vinjete opljačkan. Ponovo smo početkom godine tražili raspisivanje natječaja ali  kažu nema novca i ništa  nije urađeno. Osvajanjem većine u Vijeću ovo će biti prioritet.

Ulaz sa autoceste u Međugorje , raskrižje za Čapljinu i cesta od Tromeđe kojom prođe svaki hodočasnik  je nacionalna sramota i sramota svih nas .

Video nadzor je još jedno lažno obećanje, mućka sa 2 natječaja i na kraju ništa. U našoj Župi kralo se i po 40 vozila godišnje ukraden je i jedan autobus, provaljuje se u kuće ,krade se sve i svašta. Stalno se potkradaju hodočasnici . Lopovi i mafijaši su ovdje kao ribe u vodi jer im nitko ništa ne može i neće. Rok izvođenja projekta: Odmah

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No moramo  ipak priznati da smo i sami krivi za to svojim neizlaskom na izbore ili davanjem glasa toj istoj stranci. Naša župa  čini skoro 30% biračkog tijela a imali smo u odnosu na to vrlo malu zastupljenost upravo tamo gdje se odlučuje o nama a to je općinsko Vijeće . Drugi su odlučivali o nama i našoj sudbini upravo zato jer su se bolje organizirali i jer su u većem broju glasovali. Tim više jer i ono malo vijećnika u vladajućoj stranci morali su slušati naredbe vrha svoje partije a ne štititi naš interes. Zato ključ naše sudbine leži upravo u nama samima . Izađite SVI na izbore uzmite svoju sudbinu u svoje ruke tako što ćete glasovati za nas .Za nas koji odgovaramo isključivo vama a ne nekoj stranci i njenim interesima.

Mi kandidati za Općinsko Vijeće  iz Međugorja i Bijakovića koji se ne slažemo sa aktualnom politikom i odnosom vlasti prema našim mjestima, nalazimo se na listi HDZ 1990 čiji su vijećnici i do sada uvijek bili uz nas, kazao je u svojem izlaganju Dragan Vasilj-Žigić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saša Grgić, nositelj Liste Hrvatskoga saveza HKDU-HRAST za Općinsko vijeće Čitluk pozvao je nazočne da izađu na izbore u nedjelju, 2. listopada i biraju ljude s listi HKDU-HRAST i HDZ 1990 koji će ih povesti u budućnost. „Bit ću vaš čovjek i vaš glas u Općinskom vijeću Čitluk, borit ću se za vaša prava i budućnost vaše djece“- kazao je Grgić i dodao da će se o svemu dogovarati s narodom, odnosno s ljudima o njihovim potrebama i poštovati njihovo mišljenje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
U ime Središnjice HDZ 1990 okupljene je pozdravio Ivica Gašpar, glavni tajnik naglasivši da je HDZ 1990 zajedno s ostalim oporbenim hrvatskim strankama podržao generala Željka Glasnovića na izborima za Sabor Republike Hrvatske, što je uspješno rezultiralo mandatom u Saboru RH, nastavak projekta su lokalni izbori u BiH koji će označiti početak pada monopola HDZ BiH.

 

Jozo Zovko, nositelj Liste HDZ 1990 za Općinske izbore pozdravljajući svoje sumještane, goste i uzvanike istaknuo je:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dok naše susjedne općine Čapljina i Ljubuški rade svoje planove i proračune i zasnivaju ih na blizini Međugorja , naši u Čitluku to isto Međugorje devastiraju , rasprodaju zemljište ,ne ulažu u infrastrukturu , imamo jadan proračun od 7 milijuna KM od čega se većina troši na općinske plaće , pokrivanje tuđih ranijih grijeha  i izgubljenih sudskih presuda , i otplate sumnjivo i netransparentno utrošenih kredita. Da se samo pametno i transparentno radi cijelo Brotnjo bi trebalo cvjetati i postati najrazvijenija općina u BiH.

Zato dragi naši sumještani umjesto da pravimo prosvjede , da pišemo prosvjedna pisma, uzalud sastančimo , riješimo se ove odnarođene vlasti jednim potezom olovke.

Zaokružite  imena naših kandidata na listi Broj 1 , HDZ  1990.

Za načelnika općine podržite kandidata  Br.2 gosp.  Peru Barbarića – Pepija

Učinite to radi budućnosti naše Župe ,naše djece i radi našeg Svetišta koje je ugroženo sa svih strana, a ova vlast ništa ne čini da se Međugorje i Bijakovići zaštite kao svetište.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na koncu je govorio Pero Barbarić-Pepi, kandidat za načelnika Općine Čitluk koji je podcrtao da je vladavina jednih 26 godina puno, ali da bi trideset godina istih na vlasti bilo previše. Podcrtao je i to da ne želi omalovažavati svojega protukandidata, blatiti i ponižavati kao što je njihova praksa, ali da poziva narod da izađe na izbore i kazni ih za sve što nisu uradili za vrijeme svojega mandata, a mogli su, za obećanja koja nisu ispunili i opet ih ponovno daju bez pokrića. No ako mislite da su dobro radili birajte ih opet, ako ne onda nemate nikoga doli nas, izađite na izbore to je najvažnije, nemojte da drugi biraju umjesto vas, to je vaša dužnost i vaše pravo, to pravo nisu imali naši ljudi na Bleiburgu, vi danas imate zato birajte ne bojte se, promjene su moguće, a izbor postoji-kazao je Pero Barbarić-Pepi, kandidat za načelnika Općine Čitluk.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Završni skup HDZ 1990 i Hrvatskoga saveza HKDU-HRAST najavljen je za srijedu, 28.rujna u 20 sati u Hotelu „Brotnjo“.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar