Stolac – grad u kojem se rađaju pravnici, ekonomisti, VIZIONARI

-Pripremavši politički govor za predizborni skup u Stocu, upitah jednog uvaženog agronoma, „Što u Stocu najbolje rađa?“A on mi reče kako u Stocu rađa sve što se posije. „Ovdje se rađaju i inžinjeri, pravnici, ekonomisti. Ovdje se rodio pošten političar i vizionar,  novi član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a njegovo ime je Martin Raguž!“ –  kazala je nositeljica liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, dr. Diana Zelenika.

Izaslanstvo HDZ-a 1990 predvođeno predsjednikom Martinom Ragužem boravilo je u cjelodnevnom posjetu Stocu.

Posjet je započeo svetom misom u stolačkoj župi Prenj, koja sutra slavi svoga zaštitinika Sv. Mihovila, a na koncu svete mise upriličena je smotra kulturno-umjetničkih društava koja su prezentirala tradiciju naših krajeva.

Po završetku kulturno-zabavnog programa, izaslanstvo HDZ-a 1990 položilo je vijenac, zapalilo svijeće te odalo počast svim žrtvama minulog rata.

Prepuna dvorana Ville Ragusa u Stocu, prizor je koji je poslao poruku kako je Stolac odlučio podvući crtu i dati potporu Martinu Ragužu i HDZ-u 1990.

Intoniranjem himni i minutom šutnje započeo je veličanstven skup na kojem je HDZ 1990 predstavio program i kandidate za predstojeće izbore.

U ime domaćina, skupu se obratio predsjednik Općinskog odbora Stolac HDZ 1990, Boris Obradović koji je srdačno pozdravio sve nazočne, zahvalivši im na dolasku. Obradović je ukazao na zabrinjavaću ekonomsku, gospodarsku i demografsku situaciju ovoga kraja te pozvao nazočne da izađu na izbore i kazne one politike koje su ovaj kraj dovele u ovaj, nezavidan položaj.
boris

-Poruka svima: „Jedini izbor za bolju i pravedniju Bosnu i Hercegovinu je Martin Raguž“ – vrlo inspirativan, glavni tajnik HDZ-a 1990 i nositelj liste za Županijsku skupštinu Hercegovačko-neretvanske županije Ilija Cvitanović, obratio se auditoriju kazavši kako je vrijeme da se podvuče crta i stane u kraj politikama koje su ovaj grad, kao i županiju dovele u situaciju, u kojoj je najveći uspjeh kupiti kartu u jednom smjeru i, „trbuhom za kruhom“, zaputiti se prema nekoj od europskih destinacija.

ilija2

-Vrijeme je da podvučemo crtu i stvaramo novi i bolji Stolac! – predstavljajući listu HDZ-a 1990,  kazao je nositelj liste za Federalni parlament dr. Zdravko Kuzman, koju je okarakterizirao kao spoj znanja, iskustva i mladosti. – Vrijeme je da vrijednosti našega Stoca ustoličimo u Mostaru, Sarajevu, Zagrebu, Bruxellesu. Vrijeme je za valorizaciju naših vrijednsti, jer imamo se čime ponositi! – zaključio je dr. Kuzman.

kuzman

Gromoglasnim pljeskom pozdravljen, pred mnogobrojne Stočene izašao je kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Martin Raguž.

– Ovo je naša zemlja – ovdje je kondenzirana naša povijest. Stoga budimo odgovorni i ne odričimo se tako lako naših povijesnih krajeva od Plehana, Fojnice, Kraljeve Sutjeske, Radimlje kao i svih drugih prelijepih krajeva naše zemlje – kazao je predsjednik Raguž naglasivši kako je vrijeme za bolju i odgovorniju politiku koja je spremna suočiti se sa problemima i zaustaviti egzoduse i raseljavanja naših prostora.

– HDZ 1990 ne želi „držati svijeću“ kojekakvim politikama koje nam iz Banja Luke najavljuju otcjepljenje! – rekao je Raguž kazavši kako je vrijeme za odgovorne politike koje će biti dio rješenja, a ne izvor problema. – Vizija HDZ-a 1990, kao i moja osobna, vidi Bosnu i Hercegovinu kao europsku, modernu, naprednu, zaposlenu, našu zemlju – kazao je Raguž ističući kako narod ima moć da putem glasačkog listića bira takvu Bosnu i Hercegovinu.

Martin

„Jedna je ova zemlja, a sto tuđima ima“, riječi su pjesme HDZ-a 1990 uz koju je završen ovaj veličanstveni skup.

DSC_0850

Author Info

Ivan Krajina

Nema komentara

Pošalji komentar