Sukob interesa pod pokroviteljstvom Središnjega izbornoga povjerenstva

Ravno je pred izbore u središtu pozornosti zbog veoma interesantne pojave, koja da nije žalosna bila bi uistinu smiješna, naime gospođa Kristina Šimunović, supruga načelnika Općine Ravno Andrije Šimunovića koji se ponovno kandidira za istu poziciju je predsjednica Općinskoga izbornoga povjerenstva Ravno.

Prema podacima s terena gospođa Kristina Šimunović je istodobno i direktorica Osnovne škole Ravno, predsjednica Općinskoga izbornoga povjerenstva iste općine kojoj je suprug aktualni načelnik i kandidat na općinskim izborima za načelnika.

Mještani Ravnoga reagirali su na to i upozorili javnost, ali i Središnje izborno povjerenstvo BiH s upitom radili se o sukobu interesa, no dobili su jasan odgovor da gospođa Šimunović nije u sukobu interesa i ne krši Zakon o izborima.

U zemlji apsurda sve je moguće pa i to da je predsjednica Općinskoga izbornoga povjerenstva Ravno obnašateljica više dužnosti, vjerojatno jer je sposobna, a ne podobna i što na koncu zaključiti nego da i Zakon štiti uzurpatore vlasti i da sve što je njima dopušteno običnim malim ljudima je strogo zabranjeno pa i osnovno ljudsko pravo, pravo na život i egzistenciju.

Pitamo se samo je li dopušteno tri dana prije izbora podijeliti glasačke listiće za izborna mjesta što čini predsjednica Općinskoga izbornoga povjerenstva Ravno, vjerojatno jeste jer će ih u sljedeća tri dana do izbora osiguravati super ledi koja je sposobna odnosno podobna raditi više poslova istodobno.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar