SVAKI UPOSLENIK JP HZ H-B MORA „DONIJETI“ NAJMANJE 15 GLASOVA

Dug se mora vratiti i točka. Nema primanja plaće u JP HZ H-B za (ne)rad ako se ne odazovete naputku generalnoga direktora i ne osigurate po petnaest glasova za stožernu stranku u Hrvata i njezina stožernika. Tako bi se ukratko mogao svesti pismeni naputak koji je na adrese uposlenika u tome javnom poduzeću na ruke dobio svaki od njih, računajući i one u ispostavama toga poduzeća po BiH.

Nije ovo šupljak jer smo se osobno uvjerili u to, a to su nam potvrdili i neki od uposlenika jer, ne zaboravimo, nisu se sve kadrove, koje nije postavila vladajuća stranka, mogli tek tako istjerati iz JP EP HZ H-B, a među njima ima i prijatelja, pa i rodbine, koji međusobno komuniciraju i povjeravaju se jedni drugima.

Koalicija Hrvatsko zajedništvo ovo smatra kupovinom glasova i ucjenama kojima su izloženi djelatnici u tome javnom poduzeću, što je svojevrsni mobing pa i više od toga. Eto, kako to rade vladajući. Dug za zaposlenje mora se vratiti i na ovaj način!

Za one uposlenike koje je dovela stožerna stranka nije ništa čudno; oni su ionako jednostrano usmjereni, ali za druge koji su tu ipak (premda u manjini) došli zahvaljujući struci, a ne moralno-političkoj podobnosti) ipak je sve ovo malko previše jer ima i onih koje uopće ne zanima ni politika ni ideologija, već svjesno i savjesno obavljaju svoj posao.

Malo je drukčija situacija u JP HT d.d. Mostar gdje je, prema riječima nekih uposlenika, svima nedavno umanjena plaća, ali im je obećano kako će se ona vratiti na staro ako na vlasti ostanu oni isti koji drmaju javnim poduzećima.Neke stranke javno nude novac za kupovinu glasova (naravno one koje su to i do sada radile) dok druge koje imaju novac isisan od javnih poduzeća, odnosno od vas, cijenjeni građani ove opljačkane BiH, to rade na puno perfidniji način. Koliko je to moralno, nedemokratski i neregularno, ocijenite sami, ali bi se ovakvim slučajevima mogle pozabaviti i neke institucije kojima je to dužnost i obveza.

Vas, poštene građane, pozivamo još jednom: izađite na izbore 7. listopada u što većem broju i kaznite one koji vašu djecu raseliše i ne daju im posla, unatoč diplomama stečenim poštenim i mukotrpnim radom, jer nisu dio jednoumlja!

                                                                                              Informativno-promidžbeni ured

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar