U Kninu na svečanosti obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja izaslanstvo HDZ-a 1990

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, te 22. obljetnica vojno-redarstvene operacije “Oluja” svečano se obilježava u Kninu, u organizaciji Ministarstva branitelja, Ministarstva obrane RH i Ministarstva unutarnjih poslova.

Program je započeo jučer, a jutros je Orkestar Oružanih snaga RH izveo budnicu ulicama Knina, nakon čega su na  Trgu Ante Starčevića kod spomeniku pobjede “Oluja 95” položeni vijenci i zapaljene svijeća za poginule hrvatske branitelje, a misu je predvodio vojni biskup, mons. Jure Bogdan.

Čitanjem povjesnice o vojno-redarstvenoj operaciji “Oluja”, imena poginulih i nestalih pripadnika u toj operaciji te minutom šutnje, započeo je program na kninskoj tvrđavi. Tradicionalnom zvonjavom kninskih crkvenih zvona obilježen je ulazak pripadnika Hrvatske vojske u Knin tijekom operacije. Uslijedilo je podizanje hrvatske zastave uz državnu himnu, nakon čega su ispaljena 22 plotuna iz topničkih oružja, u spomen na 22. obljetnicu Oluje. Nakon zračnog mimohoda zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane na kninskoj tvrđavi prigodno se nazočnima i javnosti obratila predsjednica Republike Hrvatske , predsjednik Hrvatskog sabora, predsjednik Vlade i kći branitelja koji je poginuo u Oluji.

Na svečanosti Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Kninu je nazočio izaslanik predsjednika HDZ-a 1990  Vinko Marić, član Predsjedništva Stranke.

 

 

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar