Martin Raguž iz Bruxellesa u Srednju Bosnu

„Europska Bosna i Hercegovina je moguća i biti će je“, poruka je koju je uputio Martin Raguž stigavši u Središnju Bosnu izravno iz Brisela.

Jučer je, 13. rujna 2014. godine, u dupke ispunjenoj dvorani „Hrvatskog kazališta“ u Travniku, bilo upriličeno predstavljanje kandidata Županijskog odbora Središnje Bosne HDZ 1990 za sve razine na predstojećim Općim izborima u BiH.

Skupu su, osim političkih dužnosnika i mnogobrojnih građana Travnika, nazočila brojna imena iz svijeta znanosti, sporta, umjetnosti. Među počasnim gostima, nalazio se i mr.sc. Ivan Del Vechio, veleposlanik RH u BiH.

U travničkom kazalištu se tražilo mjesto više, a mnogobrojni posjetitelji ovog događaja imali su priliku čuti  pretstavljanje programa i kandidata HDZ-a 1990.

Domaćin, predsjednik ŽO ŽSB HDZ 1990 Anto Bilić, obratio se nazočnima s porukom kako nakon ovoga, uistinu veličanstvenog skupa koji manifestira pozitivnu energiju, entuzijazam i želju za promjenom, nitko više neće moći dovoditi u pitanje snagu HDZ-a 1990, koji će, kako je kazao Bilić, biti neizostavan čimbenik u budućim političkim procesima, kako u Središnjoj Bosni tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Gospodin Bilić osvrnuo se i na manifestaciju obilježavanja Dana oslobađanja Jajca, u kojoj su dužnosnici HDZ-a 1990 marginalizirani i izostavljeni iz službenog protokola.

S druge strane, gospodin Bilić je izrazio zadovoljstvo što se na listama HDZ-a 1990 u Središnjoj Bosni ali i u cijeloj državi, nalaze mladi, kredibilni i perspektivni ljudi spremni da grade bolju budućnost.

Erupcijom oduševljenja dočekan, za govornicu je izašao kandidat za člana Predsjedništva BiH Martin Raguž, koji je prije samo dva dana boravio u Briselu, gdje je nazočio povijesnoj Političkoj skupštini EPP-a na kojoj je HDZ 1990 postao punopravna članica.

„Bosna i Hercegovina ima povjesnu priliku da stane na europske „tračnice“. Europa je došla na naše granice, a prijemom HDZ-a 1990 u najveću grupaciju europskih stranaka,  poslali su jasnu poruku kako je vrijeme da za odgovorniju politiku i unutarnji dogovor“, kazao je predsjednik Raguž koji je ukazao kako se Bosna i Hercegovina nalazi u dubokoj institucionalnoj, gospodarskoj, socijalnoj kao i svakoj drugoj krizi te kako HDZ 1990 ima program i kandidate, koji posjeduju kredibilitet, viziju i ideje i koji mogu odgovoriti izazovima pronalaska boljeg i kvalitetnijeg života u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Raguž naglasio je kako je pokretanje prirodnih resursa i potencijala koje naša zemlja posjeduje ključno za otvaranje novih radnih mjesta i zaustavljanju stalnih odlazaka, migracija i egzodusa, kako sa prostora Središnje Bosne, tako i Bosne i Hercegovine u cjelini.

„Ovo je naša zemlja. Treba ostajati ovdje i boriti se za ovu zemlju, a ne podržavati politiku zastrašivanja i nastavka egzodusa“, zaključio je predsjednik Raguž, čiji je govor u više navrata podržan gromoglasnim pljeskom i ovacijama.

Na koncu ove veličanstvene manifastacije, glumci „Hrvatskog kazališta“ Travnik izveli su performansu pod nazivom „Ovo je naša zemlja“. Lucidnim nastupom su simbolizirali ljubav prema rodnoj grudi, želju za opastankom i boljim životom, čime su zadivili brojne nazočne i izazvali val oduševljenja i emocija.

Author Info

Ivan Krajina

Nema komentara

Pošalji komentar