U Republici Srpskoj Hrvat na Hrvata

Pelagićevo je općina u Republici Srpskoj u čijem je sastavu pet hrvatskih i jedno većinsko srpsko selo, a u kojoj je registriran najveći povratak Hrvata na svoja ognjišta u RS-u.

Na općinske izbore u listopadu za načelnika općine Pelagićevo kandidairao se Slavko Zovkić, aktualni zamjenik načelnika i predsjednik Općinskoga odbora HDZ 1990 Pelagićevo.

Znakovito je to da je potporu za kandidaturu gospodin Zovkić dobio od velikoga dijela hrvatskoga i srpskoga naroda, no najviše opstruiranja doživljava od članova HDZ-a BiH.

Po prvi puta Hrvati bi mogli imati svojega načelnika u Republici Srpskoj, u općini Pelagićevo, općini u kojoj su, kako navodi Mijo Perkunić, zastupnik iz reda HDZ 1990 u Vijeću naroda RS-a, međunacionalni odnosi gotovo savršeni, od povratka Hrvata do danas nije registriran niti jedan izgred, Slavka Zovkića podržavaju oba naroda, kao i njegove planove i izborni program za razvoj općine Pelagićevo, no iako je zatraženo od HNS-a da se očituje o kandidaturi i podrži ga do danas to nisu napravili, a umjesto potpore izravno narušavaju ugled hrvatskoga kandidata za načelnika općine Pelagićevo javno podržavajući Simu Stakića kandidata Socijalističke partije.

Sramotno u Republici Srpskoj Hrvat ne može računati na potporu HDZ-a BiH bez obzira što ga podržavaju i hrvatski i srpski narod.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar