U Širokom Brijegu formirana Zajednica žena HDZ 1990

Zajednica žena HDZ1990 bogatija je za još jednu lokalnu organizaciju. U Širokom Brijegu oformljen je Gradski odbor Zajednice žena HDZ-a 1990. Na izbornoj skupštini, 17 je članica imenovano u Gradski odbor, a odmah po završetku Izborne skupštine, održana je i konstituirajuća sjednica na kojoj je za predsjednicu imenovana Katarina Primorac, za potpredsjednice Božica Zovko i Ivana Bevanda, za tajnicu Anđela Božić te rizničarku Marija Zlomislić.

Svečanoj sjednici nazočila je i predsjednica Zajednice žena HDZ 1990 na nacionalnoj razini Borka Herceg Lukenda te članica Predsjedništva Zajednice žena HDZ 1990 Antonela Primorac. U svom obraćanju, predsjednica Herceg Lukenda istaknula je važnost angažiranja žena u lokalnoj zajednici. Navela je kako cilj djelovanja žena prvenstveno treba biti pružanje potpore drugim ženama u ekonomskom i svakom drugom osnaživanju, kroz edukaciju i podršku svake vrste. „Uspjehom se može smatrati humanitarna akcija, ali još je veći uspjeh naučiti jednu ženu napisati projekt kojim će uspješno pokrenuti primjerice neku poljoprivrednu proizvodnju“,  kazala je Borka Herceg Lukenda.

Formiranje zajednice žena podržao je i povjerenik za O.O. Široki Brijeg Žarko Šantić. U svom pozdravnom govoru, Šantić je naveo smjernice djelovanja HDZ 1990 ističući koliko je značajna uloga žena na tom putu. Iako su, prema slovu zakona ravnopravne, statistike pokazuju realnost – broj žena na mjestima odlučivanja još uvijek je minoran. Stoga je neophodno potaknuti promjene u smjeru postizanja istinske ravnopravnosti, zaključeno je.

Author Info

Ivan Krajina

Nema komentara

Pošalji komentar