Ulazak u globalnu grupaciju političkih stranaka desnog centra jedno je veliko priznanje za rad i politiku HDZ-a 1990

Tijekom svog boravka u Madridu, predsjednik HDZ 1990 Ilija Cvitanović imao je prigodu susresti se i sa premijerom Španjolske Mariano Rajoy-om, jednim od domaćina ovogodišnjega skupa Međunarodne demokratske unije.
 
Predsjednik Cvitanović susreo se i sa ministricom zdravstva gđa. Dolors Montserrat, koja je prezentirala okupljenima situaciju sa nedavnim nelegalnim referendumom koji je održan u Španjolskoj i brojnim pokušajima dezinformiranja javnosti, te pokušajima izazivanja nereda na ulicama i podjelu u društvu Španjolske. Izlagala je i o dosadašnjem radu svog ministarstva i neophodnim budućim reformama. Tijekom zadnjeg dana svog boravka u Madridu, predsjednik Cvitanović je pratio i izlaganje gđe. María Dolores de Cospedal, koja je iznosila stajališta o stanju sigurnosne politike Španjolske.
“Boravak u Madridu  ispunio je moja očekivanja, to je bio vrhunac dugogodišnjeg rada HDZ 1990 na međunarodnom polju, jačanja odnosa s našim sestrinskim strankama u Europi i svijetu. Ovotjedni ulazak u globalnu grupaciju političkih stranaka desnog centra, jednako kao i članstvo HDZ1990 u Europskoj pučkoj stranci, jedno je veliko priznanje za rad i politiku HDZ-a 1990, kao jednu od najdosljednijih političkih stranaka koja se zalaže za euroatlantske integracije BiH.”

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar