Umjesto ruže želim biti ravnopravna

Zajednica žena HDZ-a 1990 upriličila je danas, 7.3. okrugli stol na temu „Umjesto ruže želim biti ravnopravna“, što je središnji događaj manifestacije „Umjesto ruže“. Predavačice okruglog stola bile su prof. dr. Marijana Šećibović i prof. Mirjana Penava iz NVO „Forma F“ iz Mostara.

„Pripadnicama nježnijeg spola, umjesto ruže za Dan žena, želimo pokloniti probuđenu svijest bosanskohercegovačkog društva, koja neće završiti 9.3.“, ističu iz Zajednice žena HDZ-a 1990, te pozivaju i druge političke stranke, nevladine organizacije, kao i sve pojedince da sudjeluju u stvaranju novih društvenih dimenzija, koje će ženskom spolu omogućiti  snažniju ulogu i doprinos u svim društvenim i političkim zbivanjima u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik HDZ-a 1990, Martin Raguž, u pozdravnom obraćanju je kazao kako ova stranka teži promjeni negativne paradigme i ustaljenih obrazaca, koji su u potpunosti eliminirali utjecaj žena na društveno-političke procese. “Umjesto ruže, HDZ 1990 će ostati dosljedan ideji europske, ravnopravne, zaposlene Bosne i Hercergovine”, kazao je predsjednik Raguž dodavši kako u takvoj viziji naše zemlje, žene imaju proaktivnu ulogu u procesima odlučivanja, zapošljavanju, kao i drugim vidovima angažmana.

„Lijepo je pokloniti ružu, ali Dan žena je prilika kada bi trebali ukazati na teške radne uvjete žena u Bosni i Hercegovini, da razgovaramo o razini socijalnih prava koje one (ne)ostvaruju i važnosti ravnopravnog sudjelovanja muškaraca i žena u svim procesima odlučivanja. Danas u vrijeme ideologije konzumerizma žena je u javnosti predstavljena i svedena na objekt“, kazala je Herceg-Lukenda dodavši kako će HDZ 1990 ovogodišnji Dan žena iskoristiti da umjesto ruže ukaže na spolnu diskriminaciju.

Nakon završenog formalnog dijela, predsjednik Raguž je, umjesto ruže, nazočne počastio tortom povodom rođendana kojeg je proslavio prije nekoliko dana.

Author Info

Admin

Nema komentara

Pošalji komentar